Robert Kroes
Robert Kroes Tech 13 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

WANT Bitcoin lunch: KOERSRECORD BITCOIN, cryptobeurzen aan zet?

Het is vanochtend alweer een gedenkwaardige ochtend op de Europese financiële markten. We bekijken de actuele prijs voor de Bitcoin en de prijzen voor de top 25 cryptomunten, waarbij een koersrecord voor Bitcoin valt te noteren. Verder bekijken we wat de rol van de cryptobeurzen bij dit nieuwe record is.

We bekijken uiteraard eerst de actuele recordprijs voor Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Bitcoin vestigt nieuw koersrecord, cryptomarkt erg positief

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin EUR 52.841,83 ($ 63.004,29) en dat is 4,82% hoger dan gisterenmiddag. Hiermee vestigt de grootste cryptomunt een nieuw koersrecord (het oude stond op $ 61.128,-) en is de munt overtuigend door de $ 60.000,- gebroken. Dit straalt af op de hele cryptomarkt.

De prijzen van de top 25 cryptomunten stijgen momenteel namelijk snel. Grootste stijger is Ripple (XRP), dat met 19,13% een forse dagwinst noteert. Het is echter niet alleen maar hosanna, want er zijn ook rode cijfers. De correctie van BinanceCoin (BNB) na de recordkoers van gisteren tikt met – 8,,20% in 24 uur het zwaarst aan. Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen 24 uur per dag volgen.

Zorgt beursgang Coinbase voor prijsexplosie Bitcoin en crypto?

Morgen gaat de cryptobeurs Coinbase zelf naar de beurs. Voor de duidelijkheid: we hebben het hier over de aandelenbeurs. Vanaf morgen kan iedereen die dat wil aandelen Coinbase kopen. Het is nog niet bekend welk prijskaartje er aan het aandeel komt te hangen. Het aandeel zal genoteerd worden aan de Nasdaq met de ticker COIN.

Analisten voorzien dat dit een impuls geeft aan de cryptomarkt. Zij geven namelijk aan dat de introductie (de zogenoemde IPO) van goedkeuring is voorzien van de SEC. Daarmee concluderen zij dat de SEC de handel in cryptomunten klaarblijkelijk legitimeert en er niet veel regelgeving zal komen.

Daarnaast is het een signaal naar conservatievere beleggers dat de cryptomarkt serieus genomen kan worden. Ook vergroot de IPO volgens analisten de kans dat een Bitcoin ETF goedgekeurd gaat worden en dat toekomstige ETF’s voor andere cryptomunten makkelijker gestart zullen kunnen worden. Voor mijn gevoel zijn dit forse aannames, maar vooralsnog profiteert de markt daar wel van. Er zijn echter ook kritische geluiden te horen.

CEO van Cryptobeurs Kraken waarschuwt

De bestuursvoorzitter van de vierde grootste cryptobeurs voorziet dat de onduidelijkheid omtrent regelgeving wel eens tot problemen kan leiden als overheden voelen dat zij de grip kwijt raken op de cryptomarkt. Hij voorziet dan ook sneller dan verwacht beperkende maatregelen. Hoewel onderzoek aantoont dat het gebruik van Bitcoin voor criminele doelen daalde van 2% van de transacties vorig jaar naar 0,34% van de transacties dit jaar (tot zover) lijken autoriteiten in toenemende mate bezorgd. Zo wil Amerika legitimatie verplicht stellen bij betalingen boven $ 3.000,- (dit is nog een voorstel) en zinspelen landen als Nigeria, China en India ook op beperkende maatregelen. Dit zou de waarde van de Bitcoin en andere cryptomunten natuurlijk fors kunnen drukken.

Nu is het voorlopig nog niet zover. Wel kunnen we, als het oude beursgezegde: ‘buy the rumor, sell the news’ waar is, kort na de feitelijke notering van Coinbase een correctie verwachten. Er is dus weer genoeg te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!