Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Cars 13 apr 2021

Polestar 2 pakt belangrijke pijnpunten aan en ontpopt zich tot tesla-killer

Polestar komt met een model dat goedkoper wordt en een grote actieradius heeft. Het is daarmee een grote concurrent voor Tesla.

De Polestar 2 ziet er van binnen en buiten natuurlijk prachtig uit. Toch zijn er natuurlijk wel problemen die we kennen. Zo is de actieradius bij veel elektrische auto’s een probleem en is het ook niet de goedkoopste auto. Voor die problemen komt de maker nu met een oplossing.

Een goedkopere Polestar

Om kosten te besparen past Polestar een aantal andere technieken toe in haar auto. Zo krijgt het nieuwe model een 231 pk eenmotorige variant in plaats het huidige tweemotorige model van 204 pk. Een lichtere motor zorgt er bovendien voor dat deze minder vermogen nodig heeft en dus langer meekan. Het nieuwere model krijgt namelijk dezelfde accu als het vorige model. Hiermee moet de auto een actieradius hebben van ongeveer 420 tot 440 kilometer.

Ook heeft de vernieuwde Polestar 2 een nieuwe mechanische warmtepomp. Deze technologie zorgt ervoor dat de auto onder bepaalde omstandigheden 10 procent verder kan rijden. Dat is vooral het geval met kouder weer.

Polestar 2: 5 dingen die je nog niet wist over de elektrische auto

De prijs

Daarmee heeft het natuurlijk niet hetzelfde bereik als een Tesla, maar doordat de Polestar 2 goedkoper wordt is het een geduchte concurrent. Nu kost de Polestar 2 nog 57.000 euro, maar het goedkopere model gaat 45.900 euro kosten. Hiermee is het qua aanschafprijs vergelijkbaar met de Tesla Model 3, maar heeft het wel een wat ruigere uitstraling.

Wel is het mogelijk om een accu met meer capaciteit aan te schaffen voor de Polestar 2. Het long range model met single-motor kost 4.000 euro extra en heeft een actieradius tussen de 515 en 540 kilometer.

Een andere manier om de kosten te besparen voor de Polestar 2 is om meerdere pakketten te ontwikkelen. Hierbij kan de gebruiker zelf kiezen welke extra opties hij wil. Het nieuwe model met een single-motor moet in oktober beschikbaar zijn. De dual-motor blijft overigens beschikbaar. Het voordeel van dit model is dat het natuurlijk een betere acceleratie heeft.

Wil je weten wat wij van de originele Polestar 2 vinden? Kijk dan onze review!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Polestar 2 pakt belangrijke pijnpunten aan en ontpopt zich tot tesla-killer
Sluiten