WANT crypto update: Bitcoin stabiel op drukke maandagmorgen

Tech Robert Kroes 12 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

De nieuwe week ging vanochtend erg volatiel van start. Dat zien we als we de actuele prijs van de top 25 cryptomunten bekijken. De Bitcoin prijs bleef in al deze mutaties opmerkelijk stabiel. Verder bekijken we hoe deze volatiliteit twijfel over de Bitcoin zaait en welke koersrecords er dit weekend sneuvelden.

We beginnen uiteraard met de actuele prijzen voor de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin stabiel in volatiele cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin EUR 50.236,97 ($ 59.766,-). Dat is 0,27%% hoger dan gisteren en iets lager dan tijdens de koersverwachting voor de komende week. Het is duidelijk dat de grootste cryptomunt moeite blijft hebben met de psychologische grens van $ 60.000,- en horizontaal beweegt.

Deze horizontale beweging is vandaag een uitzondering. De rest van de cryptomarkt is erg volatiel. Zo zien we grote winsten, waarbij BinanceCoin (BN) met een winst van 27,93% in 24 uur de top 25 aanvoert, maar een fiks aantal verliezers. Stellar (XLM) tikt na een koersrecord de grootste correctie aan met een verlies van 6,83%. Uiteraard kun je de actie in de cryptoprijzen 24 uur per dag volgen via de live cryptoprijzen van Tradeincrypto.com.

Volatiliteit zorgt voor twijfel over Bitcoin

Het was een bijzonder handelsweekend. Doordat de Bitcoin horizontaal beweegt en niet structureel door de $ 60.000,- komt verschuiven steeds meer handelaren hun interesse richting de andere cryptomunten. Dit is goed te zien aan de dominantie van de grootste cryptomunt. Waar we aan het begin van het jaar nog een dominantie zagen van 72,44%% is deze inmiddels terug gelopen naar 55,63%.

Opvallend is ook dat Ethereum (ETH) hier niet van profiteert. Sterker nog, ook daar is de dominantie sinds begin dit jaar sterk terug gelopen. We zien dat de dalingen vooral ten goede komen aan Ripple (XRP), BinanceCoin (BNB) en diverse kleinere cryptomunten, die in de statistieken van Tradingview.com zijn samengevoegd onder het kopje ‘overig’.

Door deze gegevens concluderen analisten dat er steeds meer getwijfeld wordt aan de potentie van Bitcoin op korte termijn. Daarbij moeten we natuurlijk wel beseffen dat de koersgetallen die we zien alleen betrekking hebben op de beurs en dus vooral op kleinere beleggers. De investeringen van grote beleggers, zogenoemde institutionele beleggers, gaan vooralsnog wel door. Overigens zorgt de spreiding van investering in cryptomunten wel voor goede resultaten bij de diverse Altcoins.

We kijken terug op weekend van koersrecords in crypto

Het is goed te zien dat de interesse voor cryptomunten leidt tot koerswinsten. Dit weekend sneuvelden er koersrecords voor Ethereum (ETH), die bijna $ 2.200,- aantikte en BinanceCoin (BNB), die voor het eerst over $ 600,- ging en nog steeds stijgt. Ook Litecoin (LTC), Stellar (XLM), VeChain (VET) en Solano (SOL) noteerden koersrecords.

De ogen zijn gericht op woensdag, dan gaan de aandelen Coinbase voor het eerst via de beurs verhandeld worden. Wat de mogelijke impact daarvan is bekijken we in een nieuwe bijdrage.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen