Eredivisie krijgt flinke upgrade op ESPN (maar juich niet te vroeg)

Films & Series Jeroen Kraak 12 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De Eredivisie krijgt meer kwaliteit. Niet het voetbal zelf maar wel de beeldkwaliteit. Dit kun je verwachten bij abonnementsdienst ESPN.

Over het spel in de Eredivisie hoeven we het niet te hebben. Dat niveau valt al een tijdje tegen. Gelukkig maakt de beeldkwaliteit wel een sprong, al valt deze toch behoorlijk tegen.

De Eredivisie krijgt een upgrade

Het is 2021, het jaar waar zo’n beetje elke televisie die verkocht wordt wel 4K heeft. Er zijn nu zelfs 8K televisies op de markt. Verschillende zender spelen eropin. Zo is vrijwel elke nieuwe original op Disney+ en Netflix beschikbaar in 4K en zendt Ziggo de Formule 1 tegenwoordig gewoon uit in 4K-kwaliteit. Desondanks zie je de Eredivisie op ESPN nu nog gewoon in HD-kwaliteit. Daar komt echter verandering in meldt de zender, maar niet zoveel als jij waarschijnlijk hoopt.

ESPN meldt op haar website dat het vanaf aankomend seizoen een aantal Eredivisie-wedstrijden in UHD-HDR gaat uitzenden. Dat lijkt alsof ESPN wedstrijden in 4K gaat uitzenden, maar dat is niet zo. Het gaat volgens TotaalTV om 1080P en wordt er HDR HLG toegevoegd, dat betekent dus wel betere kleuren.

Het lijkt 4K, maar het is niet

Laat je dus niet in de war brengen UHD wat normaal een resolutie heeft van 3840 X 2160 en dus meer pixels. Het lijkt dan ook vooral een marketingnaam.

ESPN is nu in overleg met de kabelaars hoe het de kwaliteit het best kan toevoegen. Het signaal komt voor alle partijen beschikbaar, het is voor hun de keuze hoe ze het willen toepassen.

4K wordt desondanks toch wel gebruikt in Nederland. Zo past Ziggo het bijvoorbeeld toe bij Formule 1 en heeft KPN speciaal boxen voor 4K. Via apps op je Smart TV kun je ook Netflix en Disney+ in 4K kijken voor films en series die daarvoor geschikt zijn.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen