Messi en Suaréz zijn terug: zo check je de MLS in Nederland

Lifestyle Jeroen Kraak 21 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Het nieuwe seizoen van de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS staat op het punt van beginnen. Je kunt Lionel Messi, Luis Suárez, Jordi Alba en Sergio Busquets live in actie zien.

De MLS klinkt niet als de meest interessante competitie ter wereld. Sterker nog, het algemene niveau ligt lager dan dat van Nederland. Toch is er zeker een reden om te kijken als voetballiefhebber: Inter Miami, oftewel Lionel Messi en Luis Suárez. Op 25 februari begint de competitie.

Hoewel Luis Suárez en Lionel Messi al ver in de dertig zijn, is het nog steeds prachtig om de oude helden in actie te zien. Ze weten zelfs op die leeftijd nog te imponeren met hun fluwelen techniek.

Lionel Messi en Luis Suarez in de MLS

Inmiddels hebben Luis Suárez en Lionel Messi Europa ingeruild voor de Verenigde Staten. De MLS is daardoor als voetbalcompetitie flink in aanzien gestegen. Het mooie is dat je ook gewoon in Nederland de verrichtingen van de oud-Barcelona-spelers kunt volgen.

Inmiddels heeft Apple TV+ de wereldwijde rechten voor de MLS gekocht. Dat betekent dat je via de streamingdienst alle wedstrijden uit de competitie kunt volgen. Daarbij horen natuurlijk ook alle wedstrijden van Inter Miami, de club van Luis Suárez en Lionel Messi.

Apple vertelt waarom het niet biedt op Premier League-rechten
Apple heeft de wereldwijde rechten voor de MLS. (Afbeelding: Apple)

Je hebt een duurder abonnement nodig op Apple TV+.

Wellicht gaat dat echter anders dan je verwacht. Als je wedstrijden uit de MLS wilt zien, moet je de speciale MLS Season Pass aanschaffen. Voor niet-Apple TV+-abonnees kost dit €14,99 per maand of €99 per seizoen.

Heb je een Apple TV+-abonnement? Dan betaal je 12,99 euro per maand of 79 euro per seizoen. Mensen die een seizoenskaart hebben bij een van de MLS-clubs kunnen gratis kijken naar de wedstrijden van Lionel Messi, Luis Suárez en de andere spelers via Apple TV+, maar de kans dat je er een hebt gekocht terwijl je in Nederland woont, lijkt ons klein.

Zo kijk je naar de voetbalcompetities zonder Luis Suárez en Lionel Messi

En eigenlijk is het ondanks de korting nog steeds een vrij forse prijs om de MLS in Nederland te bekijken. Ter vergelijking kost een ESPN-abonnement je 14,95 euro per maand; sommige kabelaars bieden het abonnement aan voor 12,99 euro per maand. Naast de Eredivisie kun je ook Amerikaanse sporten zien, zoals basketbal en honkbal.

In Nederland zijn er ook andere diensten die voetbal aanbieden. Zo is er natuurlijk Ziggo Sport Totaal. Dit pakket is verkrijgbaar vanaf 14,95 euro per maand. Daarmee heb je toegang tot wedstrijden uit de Italiaanse Serie A en de Spaanse La Liga, de oude competitie van Luis Suárez en Lionel Messi.

Voor de Engelse Premier League en de Bundesliga kun je terecht bij Viaplay. Wel heeft die dienst, waarop ook de Formule 1 te zien is, recent zijn prijzen verhoogd. Een abonnement kost 17,99 euro per maand. Maar goed, je ziet dan geen Luis Suárez en Lionel Messi.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen