Viaplay knijpt Formule 1-fan helemaal uit met absurde prijsverhoging

Apps Mark Hofman 20 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De toekomst van Viaplay is onzeker, dus besluit het de Formule 1-fan helemaal uit te knijpen. De streamingdienst komt met zijn tweede prijsverhoging in een jaar tijd.

De toekomst van Viaplay is niet heel erg rooskleurig. Waar de kwaliteit van de streamingdienst de afgelopen jaren al flink is tegengevallen bij de Nederlandse kijker, lijken ook de rechten voor de Formule 1 aan een zijden draadje te hangen. Reden genoeg om de fan compleet uit te knijpen.

De streamingdienst gooit de prijs van zijn maandabonnement omhoog. Waar je op dit moment 15,99 euro per maand lapt, wordt dit vanaf 22 mei een bedrag van 17,99 euro. Krankzinnig.

Viaplay knijpt Formule 1-fan uit

Het is de tweede keer in iets meer dan een jaar tijd dat Formule 1-fans via een e-mail op de hoogte worden gebracht van een prijsverhoging. In januari vorig jaar werd duidelijk dat het maandbedrag van 13,99 euro naar 15,99 euro ging. En daar komt nu dus nog eens twee euro bovenop, waardoor je opeens vier euro per maand meer lapt.

Het is voor Viaplay, dat in zwaar weer verkeert, waarschijnlijk dé manier om nog een keer zoveel mogelijk uit zijn Formule 1-rechten te halen. In maart dit jaar wordt namelijk duidelijk welke partij er in Nederland vanaf 2025 vandoor gaat met de rechten. Kans dat Viaplay dat is, lijkt door deze prijsverhoging heel klein te zijn.

Viaplay is sinds 2022 in ons land en heeft de afgelopen jaren de Formule 1 uitgezonden. De kwaliteit van de presentatoren en de commentatoren viel direct tegen en ook het gebruik van advertenties tijdens de race viel niet in de smaak. Met andere woorden: de streamingdienst heeft het helemaal verkeerd aangepakt.

Inmiddels is de streamingdienst ook het thuishonk voor andere sporten als hockey en darts, maar gebruiken veel Nederlandse voetbalfans de dienst ook om naar de Premier League of de Bundesliga te kijken.

F1 TV Pro en jaarabonnement goedkoper

Wie fan is van de overige sporten heeft reden om de streamingdienst te behouden, maar voor de Formule 1-fan lijkt het mij geen optie meer. Zeker niet nu Viaplay ervoor kiest om zijn abonnees toegang te geven tot F1 TV Pro.

Dit alternatief voor Viaplay is een uitstekende streamingdienst voor het kijken van Formule 1 (ik doe het al jaren) en is simpelweg een stuk goedkoper. Daar tik je maandelijks 11,90 euro af.

Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat Viaplay wel een stuk goedkoper gebruikt kan worden.

De streamingdienst biedt een jaarabonnement van 153,48 euro aan, wat neerkomt op een maandbedrag van 13,99 euro.

Hoe krankzinnig veel geld je verdient als AI Sales Specialist bij Google

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen