Viaplay flink duurder, maar zo kijk je de Formule 1 voor minder

Tech Mark Hofman 25 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Streamingdienst Viaplay, die voornamelijk gebruikt wordt voor de Formule 1 en Premier League, wordt waarschijnlijk duurder. Vanaf 28 februari 2023 gooit de Zweedse grootmacht, volgens Streamwijzer, zijn maandelijkse prijs omhoog. Gelukkig is daar, ook al is het maar voor even, iets aan te doen.

Waar het maandbedrag op dit moment nog 13,99 euro bedraagt, zullen Formule 1- en voetballiefhebbers vanaf 28 februari 15,99 euro per maand betalen. Met een jaarabonnement betaal je geen 10,49 euro, maar 12,79 euro per maand. Een gewaagde zet als je het WANT-hoofdredacteur Mark Hofman vraagt.

Viaplay stelt Formule 1-fans teleur

Formule 1 is anno 2023 populairder dan ooit tevoren. Dat heeft de sport in Nederland te danken aan Max Verstappen en vooral in de Verenigde Staten aan Netflix. Waar Drive to Survive bij fans voor frustratie zorgt, lijkt het de Amerikanen voor zich te winnen.

Wie fans niet voor zich heeft weten te winnen is Viaplay. De Zweedse streamingdienst zendt sinds vorig jaar de Formule 1 uit in Nederland en doet dat, op z’n zachts gezegd, niet helemaal naar de wens van de fan. Het regent al tijden klachten over onnodige reclames, vervelend commentaar en slechte beeldkwaliteit.

Persoonlijk heb ik het afgelopen jaar uitstekend naar de Formule 1 kunnen kijken via Viaplay. Het commentaar was even wennen, de beeldkwaliteit was oké. Al behoorde ik wel tot de mensen die een jaar lang voor slechts 99 euro kon genieten van de sport en de dienst.

Als we Streamwijzer mogen geloven is dat feestje afgelopen. Waar de prijs van het jaarabonnement vanaf 1 februari stijgt, zullen klanten met een maandabonnement vanaf 28 februari meer betalen. En ook ik moet bekennen dat me dit best wel ver gaat.

Formule 1 Viaplay kpn ziggo gratis
Max Verstappen in actie (Afbeelding: EPA / Ali Haider)

Genieten voor de oude prijs

Het nieuws is nog niet officieel door Viaplay naar buiten gebracht, wat de betrouwbaarheid onzeker maakt. Al meldt een woordvoerder van KPN wel dat Formule 1-fans, in ieder geval bij de provider, voorlopig nog kunnen genieten voor de oude prijs.

Tegenover RTL Nieuws zegt de woordvoerder: “Onze huidige klanten met een Viaplay-abonnement, en klanten die voor 1 maart een abonnement afnemen, blijven bij ons tot 1 juli de maandprijs van 13,99 euro betalen.”

Of Ziggo en Viaplay dat ook doen, is nog niet bekend.

Formule 1 niet bij Viaplay, maar wel goedkoper

Wie zichzelf komend seizoen wil trakteren op de Formule 1 kan natuurlijk ook voor een alternatief kiezen. Het afgelopen seizoen heeft bewezen dat streamingdienst F1 TV Pro de zaken beter op orde heeft, voor een veel lager bedrag.

Netflix Formule 1 Viaplay Max Verstappen
Zien we Max Verstappen in de toekomst op Netflix? (Afbeelding: SEBASTIEN BOZON / AFP)

In tegenstelling tot Viaplay is het mogelijk om uit meerdere commentaren te kiezen, is de beeldkwaliteit hoger én betaal je dus minder. Voor een jaarabonnement bij F1TV Pro betaal je als Formule 1-fan slechts 64,99 euro per jaar.

Het Formule 1-team dat een elektrische auto bouwt voor de massa

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen