LEGO en DC droppen dé set waar iedere Batman-fan om zal janken

Pop-Culture Dennis Mons 24 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Als je denkt aan Batman en LEGO, waar denk je dan aan? Natuurlijk, de Batmobile of zelfs de Batcave. Maar deze nieuwe DC-set van LEGO kruipt een beetje in de obscure hoek. En daarom is het direct een van de LEGO Batman-memorabilia die je wilt hebben.

DC en LEGO hebben al jarenlang een innige vriendschap. Natuurlijk is die vriendschap gebaseerd op keiharde knaken, maar als beide partijen een samenwerking niet zien zitten, gaat de deal niet door. Dat is gelukkig nog altijd niet het geval met de Batman-franchise, zo getuige deze monsterlijke awesome build.

DC’s Batman en LEGO zijn een perfecte brohug

Dat LEGO sowieso fijne licentie-deals sluit met grote partijen staat als een paal boven water. Zo maakten ze vele Marvel-sets, maar gingen ook in zee met Warner voor bijvoorbeeld Harry Potter.

Maar de Batcycle uit The Batman van DC is wel een comicbooknerd-droom die uitkomt.

lego batman batcycle
Simpel en effectief. (Afbeelding: LEGO)

The Batman, geregisseerd door Matt Reeves, wordt door velen gezien als een van de beste Batman-films ooit. Het gaf een beeld van een jonge Bruce Wayne (gespeeld door Robert Pattinson) die met wat knaken zijn Batman-personage tot leven riep.

Het intrigerende van deze Batman is dat hij, in tegenstelling tot The Dark Knight, niet echt een enorm laboratorium tot zijn beschikking had, en dus zijn voertuigen rudimentair waren. Zijn Batmobile was een (awesome) gepimpte Dodge Charger en de Batcycle was een gestripte motogp-fiets met gadgets. De ontwerper koos de razendsnelle Hayabusa als basis voor de motor en gebruikte elementen van Ducati’s voor vooral het achterste gedeelte van het frame met de vering en de ‘swing arm’.

LEGO heeft die essentie vast weten te leggen in een nieuwe DC Batman-set. Het bestaat uit 641 steentje en is voornamelijk Lego Technic. Het schaalmodel heeft een beweegbaar stuur, werkende ophanging en een kettingaandrijving. Met andere woorden: het is de perfecte replica die je zelf kunt bouwen.

batcycle batman lego
(Afbeelding: LEGO)

Best heel goed betaalbaar voor een DC-set

De Batman-set is bedoeld voor kinderen vanaf 9 jaar, maar met enige begeleiding kunnen ook jongere ingenieurs ermee aan de slag. En omdat de set enigszins interactief is, is het niet heel statisch, ondanks dat het bedoeld is om op de vensterbank te zetten.

De prijs voor de Batcycle valt overigens ook alles mee. Je betaalt er namelijk 59,99 euro voor. Je moet wel enig geduld hebben, hij is pas vanaf 1 maart beschikbaar. Mocht je tot die tijd niet kunnen wachten, dan raden we je de LEGO Batman Movie van DC en Warner Bros. aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen