Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Smartphones 17 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Whatsapp en Twitter zijn dé plek voor emoji: deze 10 gebruiken jullie het meest

Of je nou te lui bent om te typen of je emoji nodig hebt om je gevoel beter over te brengen via een tweet op Twitter of in een gesprek op WhatsApp; de handige icoontjes maken online communiceren een stuk makkelijker. Sommige emoji zeggen nou eenmaal meer dan duizend woorden.

Ieder jaar komen er meer dan honderd nieuwe emoji naar WhatsApp en Twitter. Het totale aantal om uit te kiezen ligt tegenwoordig ruim boven de 800. Tijdens een gesprek in WhatsApp scroll je waarschijnlijk zelden de complete lijst door op zoek naar de juiste emoji. We hebben allemaal een aantal emoji die we in vrijwel ieder gesprek gebruiken. Volgens Emojipedia zijn tien van de meest gebruikte emoji op dit moment.

Van hardop lachen naar hardop huilen op Twitter en WhatsApp

Jarenlang werd de lachend huilende emoji het meest gebruikt. Het huilen stond ons het afgelopen jaar duidelijk meer nader dan het lachen. Dat is ook te zien in de emoji die volgens Emojipedia de afgelopen maanden het meest populair was; de huilende emoji. Je weet wel, de ugly cry. Al bestaat er op het internet blijkbaar wel verwarring over of dit gele gezichtje huilt of lacht. Als je het ons vraagt is het in ieder geval geen happy emoji.

huilende emoji WhatsApp
Hardop huilen (Afbeelding: Emojipedia)

Oké, we huilen ook nog steeds van het lachen

Blijkbaar zitten we niet compleet bij de pakken neer want de ‘huilen van het lachen’ emoji wordt nog steeds enorm veel gebruikt op WhatsApp en Twitter. Deze emoji gaat er, voor de afwisseling, met de tweede plaats vandoor.

Na een klein blijheidsdipje op plek nummer drie (de smekende emoji met waterige traanogen) staan in de rest van de top tien emoji waar we wel blij van worden. zo staat op nummer vier bijvoorbeeld de ‘ROFL’-emoji (rollend en huilend van het lachen) en nummer tien de gelukkige emoji met blosjes op de wangen.

ROFL emoji Whatsapp
ROFL emoji (Afbeelding: Emojipedia)

Heel veel liefde

De overige emoji in de top tien meest gebruikte emoji op Twitter en WhatsApp hebben allemaal te maken met de liefde. Dat is maar goed ook, want Twitter kan zeker wat meer liefde gebruiken. Zo staat op de vijfde plek in deze top tien meest populaire emoji het rode hartje, op de zevende plek de emoji met hartjes ogen en op plek negen de glimlachende emoji omringd door hartjes. Lief!

We horen je denken: wat is er met plek zes en plek acht gebeurd? Daar staan de glitters en biddende handen. Dat de biddende handen in de top tien meest populaire emoji op Twitter en WhatsApp zijn beland is natuurlijk ook geen verrassing gezien de huidige situatie in de wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!