Android: 5 essentiële apps die iedere gebruiker moet hebben in april 2021

Smartphones Lisanne Beijen 11 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Vandaag kun je zo’n 1,85 miljoen verschillende apps in Android’s Play Store downloaden. Niet letterlijk natuurlijk want er bestaat (nog) geen smartphone waarop zo veel ruimte beschikbaar is. Daarnaast zijn er ook niet genoeg uren in de dag om al die apps te gebruiken. Hou het daarom simpelweg bij vijf essentiële apps op je Android smartphone.

Apps maken je smartphone functioneler en soms ook leuker. De onderstaande apps hebben een beetje van beide. Dit zijn vijf apps die het downloaden waard zijn.

#1 Airbnb (voor Android)

Langzaam maar zeker, nee, langzaam en onzeker bereiden we ons voor op de zomerse vakantieperiode. Of onze dromen werkelijkheid worden en we deze zomer daadwerkelijk in het buitenland op vakantie kunnen durft niemand met zekerheid te zeggen, maar dromen kan altijd. Dat doe je het beste wanneer je bijvoorbeeld Airbnb’s app alvast inspiratie opdoet voor je trip en wat leuke activiteiten en overnachtingen opslaat (of zelfs boekt).

Airbnb
Airbnb. (Afbeelding: BONAVENTURE / AFP)

#2 Backup je Android-backup in Google Drive

Alleen een dwaas zegt ‘nee’ tegen gratis 15GB opslagruimte. Wanneer je Google Drive op je Android toestel download krijg je deze 15GB gratis opslag. Lekker toch? En heb je meer opslagruimte nodig dan kun je die er uiteraard bij kopen. De Google Drive-app is met name handig omdat alle andere Android apps van Google eraan gekoppeld zijn. Denk hierbij aan Google Photos, Gmail, Google Calendar, Google Sheets, Google Docs en meer.

Google Drive logo
Google Drive (Afbeelding: Google)

#3 Bewerk foto’s als een pro met Adobe Lightroom

Adobe heeft een aantal hele goede apps in de Play Store staan voor op je Android smartphone. Een van die apps is Adobe Lightroom. Het is een lekkere gratis app voor wie zijn foto’s nét wat extra wil laten stralen. Al helemaal wanneer de camera van je (oude) Android smartphone niet je-van-het is.

34 Al je wachtwoorden in LastPass Password Manager

Oké, de wachtwoord manager LastPass is een stuk minder populair dan in 2020. Dat komt doordat het platform aan het begin van dit jaar zijn gratis abonnement aanpaste waardoor je hem nu alleen nog maar gratis op één apparaat kunt gebruiken. Dat moet echter geen probleem zijn voor wie zijn Android smartphone eigenlijk ook als tablet en laptop gebruikt. De dienst is ondanks deze aanpassing namelijk niet minder functioneel en handig geworden. Al helemaal voor wie (en dat zijn we allemaal) ontelbaar veel wachtwoorden moet onthouden voor ontelbaar veel websites en systemen.

LastPass Android app
LastPass Password Manager (Afbeelding: LastPass)

#5 Essentiële app voor Podcast-verslaafden: Podcast Addict

Podcast Addict is de app voor wie al sinds het ontstaan van de podcast niet meer gewoon naar de radio of muziek heeft geluisterd. Op deze app is vrijwel iedere podcast te vinden die je zoekt. Daarnaast barst de app van de functies. Dit kun je als een nadeel zien maar het maakt Podcast Addict niet alleen een favoriet voor podcast addicts, maar ook voor smartphone addicts. Van internetradiospeler, een YouTube feed en RSS; je bent er wel even zoet mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen