VPN op Android: dit zijn 5 van de beste gratis opties

Smartphones Lisanne Beijen 14 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Het is niet makkelijk om een gratis VPN te vinden die goed functioneert op Android. Gratis is namelijk niet altijd écht gratis en ook de kwaliteit en functionaliteit van de VPN valt soms tegen. Toch zijn een aantal VPN’s zeker de moeite waard voor meer privacy en veiligheid op je smartphone tijdens het browsen.

Geen geld betalen voor een VPN kan je soms duur komen te staan. Zo staan de meeste VPN’s vaak bol van de advertenties. Daarnaast gaan ze soms niet altijd even goed omgaan met jouw persoonlijke data. Beide nadelen zijn zeer onwenselijk. Met de onderstaande vijf VPN’s voor Android zit je in ieder geval goed en heb je geen last van hoge kosten, advertenties en hoef je je geen zorgen te maken over je persoonlijke data.

Beste VPN voor Android: NordVPN

NordVPN gebruiken op je Android toestel heeft een aantal voordelen. Deze service werkt snel en is erg veilig. Het is een van de bekendste en grootste VPN-netwerken ter wereld met meer dan 5000 servers. Is de service volledig gratis? Nee, maar je kunt wel gebruik maken van de zogenaamde ‘risk-free 30-day money-back‘-garantie. Op die manier maak je 30 dagen gratis gebruik van de service via welke je bijvoorbeeld de Britse of Amerikaanse Netflix kunt streamen op je Android toestel.

NordVPN VPN deal
NordVPN (Afbeelding: Petter Lagson)

Hotspot Shield

De meeste grote en bekende VPN’s, waaronder Hotspot Shield, maken gebruik van military-grade encryptie van al je persoonlijke data. Aan dit soort beveiliging hangt vaak een aardig prijskaartje, maar op Android kun je gratis gebruik maken van Hotspot Shield. Je krijgt in dit geval 500MB data per dag wat neerkomt op zo’n 15 GB per maand. Dat is misschien niet genoeg voor wie de VPN intensief gebruikt voor het streamen van films en downloaden van data, maar het is meer dan wat je bij sommige andere VPN services krijgt.

ProtonVPN

ProtonVPN is een minder bekende optie dan Hotspot Shield en NordVPN maar niet een minder slechte keuze als je een Android toestel gebruikt. Wie voornamelijk een VPN service wil gebruiken vanuit een privacy-oogpunt (en dus niet voor het streamen van buitenlandse Netflix) heeft aan deze service een goede optie. De gratis versie van ProtonVPN geeft toegang tot servers in Nederland (daar heb je niet zo veel aan) en in de Verenigde Staten en Japan.

Er is geen limiet vastgesteld voor het datagebruik wat een enorm voordeel is van deze service. Daarnaast is de Android app ‘licht’ en neemt dus niet teveel ruimte in op je smartphone. Een nadeel is dat hij maar op een apparaat tegelijkertijd werkt, iets waar je bij de bovenstaande (en onderstaande) opties geen last van hebt.

Een gebruiksvriendelijke VPN voor al je apparaten: TunnelBear

TunnelBear is een opvallende VPN in dit rijtje. Dat komt onder andere door de interface van de app op Android. Deze service is een erg gebruiksvriendelijke optie waar iedereen (ook de digibeet) mee uit de voeten kan. Net als de bovenstaande VPN is ook de app van TunnelBear lichtgewicht waardoor hij de rest van de activiteit op je smartphone niet verstoort.

De VPN service geeft je 10GB gratis data per maand. Dat is genoeg om ongeveer 20 minuten video’s per dag te streamen. Heb je meer data nodig? Dan kun je een extra 5GB verdienen door TunnelBear te tweeten. Voor wat hoort wat.

TunnelBear VPN
TunnelBear (Afbeelding: TunnelBear)

hide.me

De laatste VPN voor je Android toestel is er een voor wie veilig wil browsen op zijn toestel. Hide.me biedt namelijk 2GB gratis data aan per maand wat niet voldoende is om video’s, films en series te streamen.

Een van de fijne functies van hide.me is de zogenaamde ‘Stealth Mode‘. In deze modus kun je zelf kiezen welke apps werken wanneer je de VPN gebruikt. Hierdoor brengen onveilige apps de privacy en veiligheid die de VPN biedt niet in het geding. Met een gratis account op hide.me heb je keuze uit vijf van de 75 beschikbare server locaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen