De beste game die je nu op de Xbox Game Pass kunt spelen

Games Jelle van Es 15 mrt 2021
Leestijd: 5 minuten

Ik ben fan van de Xbox Game Pass. Wanneer je een actief abonnement hebt op de service, dan krijg je toegang tot een grote bibliotheek met games. Volgens Microsoft zijn het er meer dan honderd, maar met de komst van EA Play is het echt een paar honderd geworden.

Het meest interessante element van de Xbox Game Pass is dat je de exclusieve games die door Microsoft zelf worden uitgegeven vanaf dag 1 kunt scoren. Dat betekent dus dat je nu gelijk aan de slag kunt gaan met Gears 5, Forza Horizon 4, Halo: The Master Chief Collection en de vele andere games. En wanneer hij uitkomt, dan kun je ook gelijk Halo Infinite scoren.

Toch is er een nadeel aan de Xbox Game Pass. Door de vele bomen zie je soms het bos niet meer. Natuurlijk, de exclusieve games, die vind je wel. Maar er is zoveel meer beschikbaar. Zeker nu de games van Bethesda er aan zijn toegevoegd. Ik ben even in de catalogus gedoken en dit zijn daarbij de games die wat mij betreft zeer de moeite waard zijn buiten de logische titels.

Fallout 4 op de Xbox Game Pass

Fallout 4 is dankzij de overname van Bethesda toegevoegd aan de Xbox Game Pass. Bovendien heeft de game op de Xbox Series X nu een FPS-boost gekregen. Daardoor speelt hij net wat lekkerder. Bijkomend voordeel is dat je te maken hebt met kortere laadtijden, waardoor fast-travel een stuk beter te doen is. Hij is al wat jaartjes oud, maar de lol die je er mee hebt, waarbij je op zoek gaat naar je zoon, is nog altijd groot.

fallout 4 Xbox Game Pass
Fallout 4 (Afbeelding: Bethesda)

Prey

Prey is een andere game die uit de Bethesda-stal komt. Dit is zo’n typische game die je wellicht gemist hebt. Toch is het een titel die de moeite waard is. De game neemt je mee naar een basis in de buurt van de maan. Op een dag breekt daar de pleuris uit en ben je op zoek naar antwoorden. Wanneer je een liefhebber bent van games als BioShock, dan zit je bij deze titel aan het juiste adres.

Prey Xbox Game Pass
Prey (Afbeelding: Bethesda)

Dirt 5

Dirt 5 is een game die met de lancering van de Xbox Series X werd uitgebracht. Daarmee is het dus een lekkere recente titel. Die bovendien ook nog eens heel erg goed werkt. Het is een fijne rallygame, die hier en daar net wat meer arcade is dan de Dirt Rally-reeks. De game is daardoor net wat toegankelijker, waarbij je lekker door de bochten scheurt en je tegenstanders in haalt. Er zijn verschillende soorten evenementen om aan mee te doen en ook de ondergrond waar je overheen rijdt verschilt nogal, waardoor je over het ijs meer glijdt dan wanneer je door de modder ploegt.

Lees hier de review

Dirt 5 (Afbeelding: Codemasters)

NBA 2K21

NBA 2K21 is nog maar net op de Xbox Game Pass uitgebracht en is wat mij betreft één van de betere sportgames die vorig jaar werd uitgebracht. In de game kun je aan de slag met je eigen carrière, kun je de leider worden van een bestaand team of bouw je je eigen fantasie op in een Ultimate Team-modus. De game is voorzien van goede graphics en er is genoeg in te beleven. Mocht je een beetje liefde voor de NBA hebben, dan is dit een ideale game om te scoren.

Lees hier de review

NBA 2K21
NBA 2K21 (Afbeelding: 2K Games)

Kingdom Hearts 3

Als je zonder voorkennis aan de slag wilt gaan met Kingdom Hearts 3, dan wens ik je veel succes om iets te snappen van het verhaal. Zelfs met spelen van de andere games snapte ik er niks van. Toch heb ik er enorm van genoten. Dat komt omdat je in de game reist naar prachtige Disney-werelden en overal leuke dingen beleeft. Daarbij helpt het dat het vechtsysteem in deze RPG lekker actief is en de muziek van een hoog niveau is. Een fijne toevoeging aan de Xbox Game Pass.

Lees hier de review

Xbox Game Pass
Kingdom Hearts 3 (Afbeelding: Square Enix)

Rainbow Six Siege

Wanneer je op zoek bent naar een game die lekker spannend is, dan zit je bij Rainbow Six Siege aan het goede adres. Het is dan ook niet voor niks dat het een populaire game is in de esports-wereld. In de game speel je in twee teams van vijf spelers, waarbij elk personage over een specifieke vaardigheid beschikt. Het is zaak om goed samen te werken en op die manier de tegenstander uit te schakelen of een doel te voltooien. Dankzij de Xbox Game Pass kun je gaan ontdekken of de game iets voor je is.

Rainbow Six Siege
Kali met haar sniper (Afbeelding: Ubisoft)

Battlefield V

Liever een shooter die op een grotere schaal gespeeld kan worden? Dan is Battlefield V een titel voor jou. Hij is dankzij de komst van EA Play toegevoegd aan de Xbox game Pass. De game kent natuurlijk een singleplayer-element, maar het is uiteindelijk de multiplayer waar je het meeste tijd in stopt. En die is na al die jaren nog altijd van een zeer hoog niveau. Ideaal ook om samen met vrienden te spelen.

Lees hier de review

Battlefield V
Battlefield V (Afbeelding: Electronic Arts)

Wasteland 3

Wasteland 3 zou je in het rijtje van Gears 5, Sea of Thieves en Halo kunnen plaatsen, aangezien het een game is die door Microsoft is uitgegeven. Toch is dit zo’n typische titel die je over het hoofd kunt zien. En dat zou zonde zijn, want dit is een uitstekende RPG. De gevechten zijn tactisch turn-based, waarbij je goed moet nadenken over wat je gaat doen. Kies je er voor om een stuk risico te nemen en aanvallen zonder dat je jezelf in dekking brengt of ga je juist voorzichtig aan het werk. Daarnaast moet je in gesprekken diverse keuzes maken, die weer effect kunnen hebben op het verloop van het verhaal. Een game voor de fijnproever.

Lees hier de review

Xbox One
Wasteland 3 (Afbeelding: Koch Media)

Dragon Quest XI op de Xbox Game Pass

Liever een Japanse RPG met inhoud? Dan is het goed om te weten dat ook Dragon Quest XI beschikbaar is op de Xbox Game Pass. Het is een lekker groot en lang avontuur, die komt met fijne graphics. Wanneer je op zoek bent naar een game die met een traditioneel vechtsysteem, dan zit je bij deze game aan het juiste adres. Tientallen uren speelplezier biedt de game met gemak.

Lees hier de review

Dragon Quest XI (Afbeelding: Square Enix)

Skyrim, Fallout en andere Bethesda-toppers nu op de Xbox Game Pass

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen