Jelle van Es
Jelle van Es Games 15 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

De vijf mooiste games om nu op de PlayStation 5 te spelen

De PlayStation 5 is sinds vorig jaar te koop. Ook al is hij lastig ter krijgen, zijn er toch al duizenden gamers in Nederland die dagelijks genieten van de kracht die de spelcomputer biedt. Er is daarbij een mooi aanbod dat bestaat uit games die exclusief voor de console beschikbaar zijn en games die je ook op andere platformen kunt spelen.

Mocht jij beschikken over de PlayStation 5, dan is de kans groot dat je dat plezier wilt delen met vrienden. Of dat je gewoon zelf er lekker los op gaat. Als je daarbij echt wilt zien wat de spelcomputer allemaal kan, dan zijn dit vijf goede games om uit te proberen om te genieten van de visuele pracht en praal.

Demon’s Souls op de PlayStation 5

We beginnen dit overzicht met Demon’s Souls. Het feit dat ik de game mee neem in dit overzicht, is een dik compliment aan de ontwikkelaars. Het is namelijk een remake van een oude game op de PlayStation 3. En die was echt niet zo mooi. Hij is dus wat dat betreft echt heel erg goed opgedroogd. Het zijn met name de grote omgevingen die er prachtig uit zien. Maar ook de plekken waar er met licht wordt gespeeld zijn genieten. Ook de details die je ziet bij de diverse eindbazen mogen er zijn, waardoor dit echt een heel erg goed totaalplaatje is.

Lees hier de review

Demon's Souls PlayStation 5
Demon’s Souls (Afbeelding: Sony)

Spider-Man Miles Morales met Ray Tracing aan

Op de PlayStation 4 was de gewone Spider-Man al een fijn ogende game. Met de lancering van de PlayStation 5 kregen we Spider-Man Miles Morales. Een soort van uitbreiding/klein vervolg, waarbij je aan de slag gaat met Miles als Spider-Man. De game an sich is al mooi, waarbij je New York in de sneeuw ziet. Het wordt echter nog mooier als je er voor kiest om gebruik te maken van Ray Tracing. Dan zie je de weerspiegeling van plassen en met name in het glas van de wolkenkrabbers. Het is een stukje techniek die er voor zorgt dat alles nog wat mooier wordt en het maakt echt indruk.

Lees hier de review

Spider-Man Miles Morales
De game ziet er top uit (Afbeelding: Sony)

Assassin’s Creed Valhalla

Assassin’s Creed Valhalla is een game die geldt als één van de betere games van 2020. De game profiteert van de extra kracht die de PlayStation 5 geeft. Naast de kortere laadtijden, wat echt heel erg fijn is, kun je met name verder in de omgeving kijken. Ook krijgen je te maken met mooie details in de natuur waar je in rond loopt. Het is echt een klein feest om een hoog punt in de game te vinden en daar te kijken naar de wereld van de game. Het verschil ten op zichte van de PlayStation 4 is overigens niet heel erg groot, maar het zijn de details die het geheel net wat beter maakt.

Lees hier de review

Assassin's Creed Valhalla
Assassin’s Creed Valhalla (Afbeelding: Ubisoft)

Hitman 3

Hitman 3 is ook een game die op meerdere platformen beschikbaar is. De PlayStation 5-versie kent echter wat voordelen ten op zichte van de PS4-variant. Zo kun je hem draaien in een 1800p resolutie terwijl je met 60 fps draait. Ook zul je zien dat de schaduwen in de game er beter uit zien. Ideaal dus als je de game al op de PS4 hebt staan en hem kan upgraden naar de PS5. Het helpt daarbij de game er in zijn basis gewoon goed uit ziet, met de indrukwekkende hoeveelheid personages die je tegelijkertijd op je beeld te zien krijgt. Het is sowieso een game die dik de moeite waard is.

Lees hier de review

Hitman 3
Hitman 3 (Afbeelding: IO Interactive)

NBA 2K21 als mooie sportgame op de PlayStation 5

De laatste game is NBA 2K21. Een game die in september van vorig jaar werd uitgebracht, maar uiteindelijk ook een PlayStation 5-versie kreeg. En deze is echt uitstekend. Het laat zien wat de extra kracht kan brengen in een game. Spelers zien er beter uit, animaties zijn net wat vloeiender, er is meer interactie op de vloer tijdens de time-outs en licht effecten komen nog beter tot hun recht. Hierdoor lijkt het nog meer dat je naar het echte basketball aan het kijken bent dan dat je een game speelt.

Lees hier de review

NBA 2K21
NBA 2K21 (Afbeelding: 2K Games)

Uiteindelijk moet het echte vuurwerk nog gaan komen. Binnen nu en een paar maanden kun je bijvoorbeeld aan de slag met de nieuwe Ratchet & Clank en staat Horizon: Forbidden West op de planning. En dan heb je natuurlijk ook nog een game als Gran Turismo 7 die er vast heel erg mooi uit ziet op de PlayStation 5.

6 handige tips om het maximale uit je PlayStation 5 te halen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!