6 handige tips om het maximale uit je PlayStation 5 te halen

Games Sam Dille 29 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Bij de nieuwe PlayStation 5 valt van alles en nog wat aan te passen. Een aantal van deze instellingen kunnen jouw PS veel gebruiksvriendelijker maken. Met deze zes instellingen haal jij het beste uit jouw PS5.

De PlayStation 5 is net een week uit, maar er zijn nu al een aantal toffe features die je vast nog niet hebt gezien bij het installeren. De meeste gamers hebben geen zin om goed naar de instellingen te kijken en willen het liefst zo snel mogelijk beginnen met gamen. Dat is begrijpelijk, maar er zijn een aantal instellingen die het gamen nog leuker maakt. Met deze 6 tips kun jij je PlayStation 5 nog beter maken dan hij nu al is.

Haal het beste uit jouw PlayStation 5 met deze 6 instellingen

1.Neem een kijkje in de privacy-instellingen van jouw PlayStation 5

Tijdens de installatie van je nieuw PS5, kun je kiezen uit verschillende privacy-profielen. De profielen hebben verschillende namen, zoals ‘sociaal en open’ of ‘solo en gefocust’. Met deze keuze stel je je online profiel samen en beslis je over wat andere spelers wel en niet kunnen zien.

Die instellingen kunnen nog verder opgesplitst worden, zodat je een compleet beeld hebt van hoe je online gepresenteerd wordt. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen wie jou kan vinden in zoekresultaten of wie jou kan toevoegen als vriend. Mocht je iemand willen mijden, dan is dat dus mogelijk.

Deze instellingen zijn te vinden onder het tabje ‘gebruikers en accounts’ in instellingen.

2. Bekijk de energie-instellingen

Je kan zelf instellen hoeveel energie jouw PlayStation 5 verbruikt in de energie-instellingen. Net als bij de privacy-instellingen kun je verschillende profielen instellen voor energieverbruik. Deze profielen zijn vervolgens weer onder te verdelen in geavanceerdere instellingen. Zo kun je instellen hoe lang het duurt voordat de PS5 uitgeschakeld wordt, als hij niet wordt gebruikt. Ook kun je aangeven of de PlayStation 5 automatisch updates mag uitvoeren.

Deze instellingen zijn te vinden in de categorie ‘systeem’

3. Speel met de HDR slides van je PlayStation 5

Als je een televisie hebt die geschikt is voor HDR, dan moet je eens goed kijken naar die instellingen. De PlayStation 5 heeft geeft je namelijk de mogelijkheid om de HDR-waardes aan te passen. Met HDR heb je toegang tot een hogere helderheid en contrast. Van beiden kun je in de HDR-instelling de intensiteit aanpassen. Als dit goed doet kan dit zorgen voor prachtige kleuren tijdens het gamen. Elk PlayStation 5 exemplaar kan in principe HDR ondersteunen. Het ligt alleen aan de televisie of je het ook daadwerkelijk gaat zien op het scherm.

Om het HDR-systeem te vinden moet je naar scherm en video in de instellingen. Selecteer vervolgens video-uitvoer.

4. Experimenteer met het submenu

Met de PlayStation 5 kun je tijdens het gamen een submenu openen. Als je op de Playstation-knop druk in het midden van de controller, dan verschijnt dit submenu in de game. Met het submenu kun je verschillende dingen aanpassen om je ervaringen tijdens het gamen nog beter te maken. Zo kun je geluidsniveaus aanpassen of extra apparaten zoals een koptelefoon toevoegen. Je kan zelf je Spotify-account koppelen en muziek kiezen in het submenu. Je kan in het submenu ook switchen tussen verschillende games, zodat je niet eerst naar het hoofdmenu hoeft.

Dualsense playstation 5
De nieuwe controller. (Afbeelding: Sony)

5. Kies een standaard moeilijkheidsgraad uit

De spelers die hun spellen graag meteen op het hoogste niveau willen spelen, kunnen dit als standaard instellen in de game presets instellingen. Dit zorgt ervoor dat je elke game meteen op de moeilijkste stand speelt.

Je kan deze standaard moeilijkheidsgraad aanpassen in de opgeslagen data en game/app instellingen.

6. Werk je spoiler-instellingen bij

Je kunt op de PlayStation 5 het aantal spoilers aanpassen die je krijgt terwijl je door de PlayStation store navigeert. In de PlayStation store worden in trailers of afbeeldingen soms wel eens stukken van het verhaal al weggegeven. Als je liever alles zelf wil ontdekken, kun ervoor kiezen om alle spoilers te blokkeren of alleen de spoilers van potentiële merken te elimineren. Deze instellingen kun je vinden in de ‘opgeslagen data en game/app’ instellingen.

Apple TV op PlayStation5

Met de PlayStation 5 kun je niet alleen geweldige games spelen. Ook Apple TV is beschikbaar voor de console. Lees hier alles over deze toffe feature.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen