[REVIEW] NBA 2K21 op next-gen: mooier, maar minder spelers

Games Jelle van Es 20 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

De meest gespeelde game van de afgelopen maanden is mijn geval NBA 2K21. Ik moet daarbij wel zeggen dat ik echt een liefhebber ben van de basketballreeks. Hoewel de game behoorlijk leunt op microtransacties en niet heel erg veel vernieuwing kent ten op zichte van het vorige deel, is de basis van de gameplay ijzersterk en is het een ideale manier om de sport die zo mooi is te beleven. En dat is nu dus ook mogelijk op de PS5.

In tegenstelling tot een aantal andere uitgevers heeft uitgever 2K Games er voor gekozen je niet zomaar een upgrade naar next-gen te geven. Wanneer je op de PS4 de Mamba Editie van NBA 2K21 hebt aangeschaft, dan krijg je die upgrade wel, maar de gewone versie is niet genoeg en zorgt er voor dat je de game nog een keer moet kopen. Dat is dus wel even iets om rekening mee te houden. Als je de PS4-versie echter hebt gemist, dan is deze next-gen versie zeer geschikt om mee aan de slag te gaan. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Visuele verbeteringen en aankleding in next-gen NBA 2K21

Eén van de belangrijkste punten die de next-gen versie van NBA 2K21 met zich mee brengt, is de verbeterde graphics. Die zie je met name in de diverse herhalingen. De diverse basketballers zien er echt heel erg goed uit en lijken perfect op de echte spelers. Daarnaast zorgt de extra kracht van de PS5 er voor dat de aankleding rondom de wedstrijden veel mooier is. Tijdens time outs gebeurt er meer op de vloer en wanneer je speelt, merk je dat het publiek er een stuk beter uit ziet. Ook zie je nu veel meer toffe layovers in de game, die je informatie geven over hoe de teams of individuele spelers presteren. Het geeft al met al een grotere voldoening.

Laadtijden zijn zoveel fijner

Met de komst van de Xbox Series X en de PlayStation 5 worden laadtijden in games flink gereduceerd. Dat geldt ook voor NBA 2K21. Wanneer je een potje Triple Threat Offline gaat spelen, dan begin je eigenlijk gelijk. Het nadeel is dat je dan niet meer op een tussenscherm ziet wie je tegenstanders zijn (de ene Center kan namelijk enkel dunken, terwijl de andere van afstand scherp schiet en dat is wel zo handig om even te zien). Maar ook een normaal potje in de game wordt binnen no time opgestart.

NBA 2K21
Damian Lillard schreeuwt het uit (Afbeelding: 2K Games)

The City in MyCareer is tof

De MyCareer-modus is de meest populaire binnen de reeks. Hierin maak je je eigen personage aan, volg je een verhaal die je leidt naar de wereld van de NBA en moet je daar uiteindelijk gaan presteren. Tussen de wedstrijden door kun je echter ook naar een fictieve stad (de Neighborhood) gaan om daar van alles en nog wat te doen. In de PS4-versie zit je daarbij aan het strand, maar in de PS5-versie krijg je een grote stad voorgeschoteld. En daar is echt veel te doen en verdient het om verkend te worden.

Cross-play multiplayer lijkt te ontbreken

Ik speel heel wat potjes MyTeam op de PlayStation 4. En je kunt die voortgang zonder problemen meenemen naar de PlayStation 5. En daarna kun je ook weer terug naar de PS4. De data blijft over en weer gaan en voortgang wordt in de cloud opgeslagen. Op de PS5 heb ik zodoende heel wat potjes Domination gedaan en Triple Threat Offline. Online spelen is wat lastiger. Dat lijkt te komen door het feit dat je op Europese servers speelt en het enkel kan opnemen tegen andere PS5-spelers. Nu is die nieuwe spelcomputer niet heel erg beschikbaar, waardoor je de aankomende tijd voor de online potjes waarschijnlijk minder tegenstanders gaat vinden.

NBA 2K21 is nu beschikbaar op de PS5 en Xbox Series X. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen