Sam Dille
Sam Dille Digital 19 nov 2020

Praten met je kat? De app MeowTalk kan iedere miauw voor je vertalen

‘Ik wil eten’, ‘Breng me naar buiten’ of ‘blijf van me af’. Hoor jij het je kat al zeggen? Met de app MeowTalk kan dit echt. De app vertaalt de miauw van een kat, zodat jij het geluid van jouw kant kunt begrijpen. Een interessant project om eens verder in te duiken.

De app die de miauw van een kat moet gaan herkennen, is ontwikkeld door een oud-ontwikkelaar van de Alexa app. MeowTalk neemt het geluid van de kat op en probeert door middel van een database vervolgens de betekenis te achterhalen. Deze database kan bijgevuld worden met miauwen die de eigenaar zelf al eerder heeft herkend, zodat MeowTalk een nog breder beeld heeft van verschillende miauwen. De app is nog volop in ontwikkeling. Op dit moment zijn er maar dertien zinnen die de app herkent. Dit zijn vooral de basis-dingetjes als ‘Geef me eten’ of ‘Laat me met rust’.

MeowTalk is een veelbelovende app

Onderzoek heeft laten zien dat katten in tegenstelling tot mensen geen gemeenschappelijke taal hebben. Elke miauw van een kat is uniek, waardoor de ene miauw meer uitgesproken is dan de ander. Een database die voor alle katten hetzelfde is, is dus niet te doen. Daarom heeft MeowTalk voor elke kat een persoonlijk profiel met een eigen database, vol met persoonlijk miauwen.

Iedereen die een kat heeft kan helpen om de MeowTalk nog nauwkeuriger te maken. Hoe meer geluiden er opgenomen worden, hoe beter de app geluiden gaat herkennen en miauwen dus makkelijker kunnen worden vertaald.

MeowTalk: demo
De app geeft in no-time een vertaling! (Afbeelding: MeowTalk / Screenshot Sam Dille)

Volgens Javier Sanchez, technisch programmamaker bij Aklevon, is het uiteindelijke doel van MeowTalk om een slimme halsband te ontwikkelen. Deze halsband zou in no-time de miauw moeten kunnen herkennen. Als de miauw eenmaal herkend is, spreekt een menselijke stem deze uit door de halsband.

Probeer MeowTalk zelf

Omdat MeowTalk nog in de beginfase zit zijn er nog gemengde beoordelingen over de app. Een aantal gebruikers klaagt over fouten in de app. “Ik kreeg de vertaling ‘ik ben verliefd’ 90 procent van de tijd’!”, aldus een gebruiker. Ook klagen gebruikers over WiFi-problemen in de app. Er zijn ook positieve geluiden te horen over deze app. Zo zegt een gebruiker: “Voor nu, als je het niet te serieus neemt, is het een leuke app. Het ziet er veelbelovend uit.”

De app is nog niet helemaal af, dus of deze app een kat in de zak is of niet zal de tijd leren. Je kunt MeowTalk in ieder geval gratis downloaden in de App store en Play store.

Geen kattenmens?

Ben jij geen kattenmens en wil je liever meer weten over andere toffe apps? Lees dan meer over een van de grootste updates ooit op Pokémon Go!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Praten met je kat? De app MeowTalk kan iedere miauw voor je vertalen
Sluiten