Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 15 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Microsoft Teams helemaal zat? Dit zijn de beste alternatieven

In bedrijven en organisaties in Nederland en de rest van de wereld wordt sinds een paar maanden voornamelijk online samengewerkt. Een populair communicatieplatform dat hiervoor veel gebruikt wordt is Microsoft Teams. Deze tool werkt voor veel bedrijven prima, maar er zijn nog veel meer tools die minstens net zo soepel werken.

Chatten met collega’s, documenten en notities delen, vergaderen in een video-chat: het kan ook met de onderstaande tools. De volgende software zijn vergelijkbaar met Microsoft Teams en een goed (en in sommige situaties zelfs een beter) alternatief.

Het beste alternatief op Microsoft Teams? Slack

Een van de meest geliefde, al dan niet het meest geliefde, programma als alternatief op Microsoft Teams is Slack. Slack is voornamelijk een app om berichten mee te versturen maar de tool heeft de mogelijkheid om andere programma’s die je gebruikt te integreren. Denk bijvoorbeeld aan Google Drive, Gmail, Outlook, de productiviteit-app Asana, Trello en meer. Daarnaast is het ook mogelijk om te verbinden met mensen van buiten de organisatie via gedeelde kanalen of gasten-accounts.

slack logo
Slack logo (Afbeelding: Slack)

Van Microsoft Teams naar Google Worspace

Gebruik je Google met je team voor mail en het beheren van documenten? Gebruik dan Google’s Workspace op een soortgelijke manier als Microsoft Teams. Google Workspace, voorheen G Suite, heeft namelijk al een aantal functies en tools die lijken op die van Microsoft’s tool. Denk bijvoorbeeld aan chatten via Google Chat, videobellen via Google Meet en documenten beheren en delen in Drive. Wat verder handig is aan het gebruik van Google Workspace is dat je maar één wachtwoord nodig hebt om in te loggen. Dat scheelt je om voor de zoveelste keer, met het schaamrood op je kaken, je wachtwoord aan te vragen bij de beheerder.

Google workspace Microsoft Teams
Google Workspace (Afbeelding: Google)

Slack, maar dan net anders: Flock

Als je op zoek gaat naar een alternatief voor Microsoft Teams zul je de tool ‘Flock’ ongetwijfeld voorbij zien komen. Deze tool is niet zo populair als de bovenstaande twee opties, maar heeft zeker een paar functies die het een goede concurrent maken. Denk bijvoorbeeld aan de chatfunctie, de mogelijkheid om te (video)bellen, het organiseren van taken en to-do’s, het instellen van reminders voor het hele team en het verzamelen en inzichtelijk maken van feedback. Uiteindelijk is of je team en jij voor Slack, Google Workspace of Flock kiezen voornamelijk afhankelijk van jullie behoeften en budget.

Flock tool Microsoft Teams
Flock (Afbeelding: Flock)

Het beste voor video meetings: Zoom

Had je voor 2020 nog nooit van Zoom gehoord? Dan heeft dit jaar daar ongetwijfeld verandering in gebracht. Zoom is de meest populaire tool als het aankomt op het voeren van videovergaderingen, maar werkt ook goed voor de vrijdagmiddagborrel op afstand of een ‘pub’quiz met je vrienden in het weekend.

Om een videogesprek te voeren is Zoom wat ons betreft een makkelijkere tool dan Microsoft Teams. Dat komt voornamelijk door de super gebruiksvriendelijke interface van de tool en het gemak waarmee je bijvoorbeeld met klanten en externe partijen verbindt.

Zoom
Zoom-logo. (Afbeelding: Zoom)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!