Android: dit een van de beste wachtwoordmanagers van het moment

Smartphones Lisanne Beijen 7 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

123456, 123456789, password, wachtwoord, 111111, qwerty, password1, wachtwoord1, qqww1122 en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Gebruik je een van deze 9 slechtste wachtwoorden ooit voor een van je online accounts? Ga je dan schamen en check daarna welke wachtwoordmanager je op Android helpt sterke wachtwoorden te creëren en onthouden.

Een sterk wachtwoord maken is niet heel moeilijk. Deze voor al je verschillende apparaten en accounts onthouden is een hele opdracht. Wachtwoordmanager 1Password helpt je zowel bij het genereren van onkraakbare wachtwoorden als het beheren van al deze geheime toegangscodes.

Deze Android app wordt geprezen om zijn ijzersterke veiligheid

1Password is een van de meest populaire, al dan niet de populairste, wachtwoordmanager voor Android van dit moment. De app heeft veel (lees: heel veel) functies. Die gaan we hier niet allemaal uiteen zetten, maar we zullen wat pluspunten (en minpunten) voor je uiteenzetten.

De Android app wordt door velen gelabeld als een van de meest veilige wachtwoordmanagers die bestaat. Dat komt waarschijnlijk doordat de Android app gebruik maakt van zogenaamde ‘military-graden‘ encryptie (ofwel AES 256-bit encryptie) van alle wachtwoorden en data. Dit is dezelfde soort end-to-end encryptie als overheden en banken ook gebruiken.

1PAsword wachtwoordmanager Android
1Password (Afbeelding: 1Password)

De app heeft verder veel andere functies die de veiligheid van je wachtwoorden waarborgen. Denk bijvoorbeeld aan de ‘Secret Key’ die je moet invoeren wanneer je inlogt in je 1Password account. Deze geheime code biedt een extra beveiligingslaag voor al je wachtwoorden en data. Een andere handige functie om uit te lichten is de ‘Travel Mode‘ die data tijdelijk afschermt van je kluis in 1Password. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een handige functie voor wie de grens over gaat en gevoelige informatie (tijdelijk) wil verbergen op je Android toestel.

Bang dat 1Password jouw wachtwoorden en andere privé-informatie ergens opslaat? Dan kun je rustig ademhalen. De service slaat namelijk nergens de data van je Android smartphone op, traceert geen data en verkoopt deze ook niet.

Digitale veiligheid, privacy
Digitale veiligheid wordt steeds belangrijker. (Afbeelding: Pixabay)

1Password de beste wachtwoordmanager?

Is 1Password de allerbeste service voor op je Android smartphone? Dat ligt er natuurlijk aan wat jij zoekt in een wachtwoordmanager. De app van 1Password ziet er niet zo strak uit als de apps van concurrenten als Dashlane, LastPass en RememBear. Hij heeft wel enorm veel functies. Dat gaat wellicht iets ten koste van de gebruiksvriendelijkheid van de service. Het is niet de meest overzichtelijke en simpele app, maar de laatste jaren is dit wel enorm verbeterd.

Wie een gratis wachtwoordmanager zoekt moet even verder zoeken. 1Password is namelijk alleen verkrijgbaar als betaalde service en heeft geen gratis optie. Een abonnement kost 2,65 euro per maand, wat neerkomt op zo’n 31 euro per jaar. Het is wel mogelijk om een gratis proefperiode van 14 dagen te starten voordat je je committeert aan deze app voor je Android-toestel en andere apparaten (1Password is ook geschikt voor Mac, iOS, Windows, Linux en Chrome OS).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen