Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 12 apr 2021

Age of Empires 4 ziet nog dit jaar het daglicht: alles wat je moet weten!

De Age of Empires-reeks gaat alweer een jaar of twintig mee. Met name de eerste twee games gelden als absolute klassiekers. Dit najaar moet Age of Empries 4 in die voetsporen gaan treden.

En als we kijken naar de berg aan gameplay die afgelopen weekend is getoond, ziet het er positief uit voor Age of Empires 4. De ontwikkelaar heeft via verschillende video’s het één en ander van de game getoond.

Age of Empires 4 gameplay

Onder het kopje van de Age of Empires 4 Fan Preview is er heel wat content naar buiten gebracht, die je via de Youtube-pagina uitgebreid kunt bekijken. In de presentatie werden verschillende campaigns getoond. Zo heb je de Norman Campaign, die in de onderstaande video wordt getoond. Daarin zien we hoe de echte wereld gecombineerd wordt met de game. Een leuk effect.

Ben je liever een strijder die plaatst neemt op een olifant en op die manier strijd tegen de vijanden, dan is het een idee om met de Delhi Sultanate-campaign aan de slag te gaan. Ook daarvan is een video, die je hieronder kan bekijken. In de video zien we hoe je een mooie vesting maakt en je resources verzamelt, om het vervolgens op het slagveld op te nemen tegen de vijanden.

Een derde factie waar je in Age of Empires 4 mee aan de slag kunt gaan, is de Chinese Empire. Ook daar zien we een aantal mooie elementen. Zo is het goed om te zien dat elke factie zijn eigen visuele stijl heeft, waardoor het geheel realistisch overkomt. Ook maakt de ontwikkelaar er werk van om de eenheden van de juiste taal te voorzien.

Vechten op zee

Tot slot toonde de ontwikkelaar nog een teaser, waarin naar voren kwam dat het straks in Age of Empires 4 mogelijk is om boten te bouwen en daarmee de aanval te kiezen. De game wordt onderdeel van de Xbox Game Pass, wanneer deze later dit jaar uitkomt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Age of Empires 4 ziet nog dit jaar het daglicht: alles wat je moet weten!
Sluiten