Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 12 apr 2021

Nintendo Switch door nieuwe richting komende jaren stuk interessanter

Wanneer je vandaag de dag aan Nintendo denkt, dan gaan je gedachten snel uit naar Super Mario, The Legend of Zelda en Animal Crossing. En zo zijn er nog een groot aantal andere series, maar veel vernieuwing is er niet.

En daar moet volgens Shuntaro Furukawa, de president van Nintendo, verandering in komen. In het interview met het Japanse Nikkei stelt hij dat het bedrijf met nieuwe series moet komen en oude reeksen meer moet pushen.

Nintendo werpt een blik op de toekomst

Als we kijken naar de afgelopen jaren, dan zien we dat Nintendo vooral bezig is geweest met het uitgeven van games in bestaande series. Enkel games als Pikmin en Splatoon zijn de laatste jaren een beetje nieuw, waarbij de eerste reeks alweer van de GameCube-periode stamt. Wat dat betreft zou het dus niet verkeerd zijn als het bedrijf met wat vernieuwing komt. Daarbij stelt Furukawa dat het bij het maken van games draait om het nuttig besteden van tijd. Games zijn volgens hem geen eerste behoefte in het leven, maar als gamers kiezen om hun tijd aan een game te besteden, dan moet die game wel interessant zijn. De competitie van de andere spelcomputers is daarbij groot.

Splatoon 2
Splatoon is één van de nieuwere series (Afbeelding: Nintendo)

In de toekomst zou Nintendo volgens hem een combinatie moeten bieden tussen nieuwe gameseries en het uitbrengen van nieuwe avonturen van bekende franchises als Zelda en Mario. Wat dat betreft is het goed om te zien dat het bedrijf een tijdje geleden al The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 heeft aangekondigd. Wanneer die game echter komt, dat is nog altijd de vraag. Rondom de E3 kunnen we daar waarschijnlijk meer informatie over verwachten.

Nog geen nieuws over de Switch Pro

Naast dat Furukawa deze interessant informatie gaf over de toekomst van het bedrijf, hield hij de lippen stijf op elkaar wanneer het ging over de Nintendo Switch Pro. Volgens hem heeft het bedrijf altijd ideeën over nieuwe spelcomputers, maar dat het daarbij goed moet nadenken over wat voor kosten daar aangekoppeld zitten. Het maken van een nieuwe spelcomputer kost vaak jaren en dan is het nog de vraag of het product daadwerkelijk op de markt wordt gebracht.

Nintendo Switch Pro duikt weer op en bevestigt belangrijke verbetering

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nintendo Switch door nieuwe richting komende jaren stuk interessanter
Sluiten