Amazon Prime Video komt met harde actiefilm Liam Neeson

Films & Series Jeroen Kraak 12 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Amazon Prime Video heeft een grote naam binnengehaald voor de streamingdienst. Liam Neeson gaat schitteren in een nieuwe actiefilm.

Liam Neeson is een van de grootste acteurs op dit moment. Hij heeft al tig films op zijn naam staan, maar we kennen hem natuurlijk vooral uit Schindler’s List in 1993. Tegenwoordig zien we hem ook regelmatig in grote actieknallers zoals Honest Thief, The Commuter. Nu is hij terug voor keiharde actie in The Marksman op Amazon Prime Video.

The Marksman naar Amazon Prime Video

Dat Neeson meedoet in The Marksman wisten we al een tijdje. Wat echter nieuw is, is dat de film in Nederland rechtstreeks naar Amazon Prime Video komt en niet eerst naar de bioscoop. In de Verenigde Staten is de film al sinds februari uit.

The Marksman op Amazon Prime Video gaat over Jim Hanson, een ex-marinier uit de Verenigde Staten die nog gediend heeft in de Vietnam-Oorlog. Hij woont bij de Grens tussen de Amerikaanse staat Arizona en Mexico.  Om de grenspatrouille te helpen rapporteert hij pogingen tot illegale oversteek. Jims leven verandert compleet wanneer hij Miguel en zijn moeder betrapt die de grens proberen over te steken en op de vlucht zijn voor het Mexicaanse kartel.

Na een vuurgevecht met Mauricio (leider van het kartel) waarbij zowel Miguel’s moeder als de broer van Mauricio omkomen, belooft Jim Miguel veilig naar zijn tante in Chicago te brengen. Dit is niet zo makkelijk als Jim dacht dat het zou zijn wanneer hij erachter komt dat Mauricio wraak probeert te nemen voor de dood van zijn broer.

Keiharde actie

In The Marksman speelt Neeson Jim Hanson. Hij wordt in de cast vergezeld door Katheryn Winnick (Sarah Pennington), Juan Pablo Raba (Mauricio) en Teresa Ruiz (Rosa).

De nieuwe film met Neeson op Amazon Prime Video scoort overigens nog niet heel hoge cijfers. Zo heeft het een metascore van 44, een IMDb-score van 5,9 en een Rotten Tomatoes rating van 37 procent. Bij het publiek weet hij 84 procent te scoren. Kortom, het lijkt een film waarbij je ondanks het slechte verhaal toch kunt genieten van flinke actie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen