Trust GXT 716 Rizza: uitstekende gamingstoel met veel lichtpuntjes

Games Jelle van Es 13 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Onlangs gingen we aan de slag met een toffe gamingchair van Razer, wat echt een luxeproduct was, die ook goed in een werk-setup gebruikt kan worden. Deze keer hebben we de Trust GXT 716 Rizza Gaming Chair getest. Een stoel die echt bedoeld is voor gamers.

Want de Trust GXT 716 Rizza Gaming Chair heeft aan de zijkant RGB LED lichtjes zitten. Daarmee zijn in totaal 350 verschillende modi te maken, waardoor je gamestoel perfect past bij de lichtshow die jouw kamer wellicht al is. Dit zijn de punten die me tijdens het testen zijn opgevallen.

Trust GXT 716 Rizza Gaming Chair review

Snel en makkelijk in elkaar gezet

De Trust GXT 716 Rizza Gaming Chair werd in een grote doos geleverd, die met iets meer dan 20 kilo naar binnen gesleept moest worden. Ik word altijd een beetje angstig van dit soort pakketten, maar uiteindelijk viel het heel erg mee. De gebruiksaanwijzing is niet heel erg groot en is overzichtelijk. Uiteindelijk zijn er maar iets van vier stappen die je moet doorlopen voordat je de stoel in elkaar zet. Daarbij helpt het dat de schroeven erg makkelijk in de verschillende gaten gingen en alles naadloos op elkaar aansloot. Ik denk dat ik het in ongeveer een half uur voor elkaar had en dat viel me erg mee.

Trust GXT 716 Rizza
Binnen de kortste keren stond hij in elkaar (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Materialen zijn dik in orde

Naast dat de Trust GXT 716 Rizza Gaming Chair gebruiksvriendelijk is qua het in elkaar zetten, zijn de materialen waarvan de stoel is gemaakt dik in orde. Het is zeker niet zo luxe als de eerder genoemde Razer-stoel, maar daar zit dan ook wel een flink prijsverschil in. Het zitvlak is gemaakt van PU leer, waardoor je er heel wat uren achter elkaar op kan zitten voordat het oncomfortabel wordt. Het enige nadeel van de stoel qua kwaliteit vind ik in de armleuning. Het plastic daarvan is wat aan de harde kant en dat wordt op een gegeven oncomfortabel.

Nette materialen (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Zitvlak van de Trust GXT 716 Rizza Gaming Chair is groot genoeg

Zoals net veel anderen werk ook ik bijna altijd thuis. En dan zit je dus heel wat uren op een stoel. Het is dan wel zo handig als je te maken hebt met een groot zitvlak. Dat had ik vroeger niet, maar net als bij de stoel van Razer, is het zitvlak van de Trust GXT 716 Rizza Gaming Chair ruim genoeg. Zeker in combinatie met het kussen op je rug en bij je nek zorgt dit voor een fijne ondersteuning tijdens het werken. En als je dan na het werk een game een beetje relaxt wilt spelen, dan is het goed om te weten dat je hem ook makkelijk naar achteren kunt verstellen en dan nog net wat relaxter je game spelen.

Hier past je bips wel in (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Lampjes zijn grappig

Eén van de unieke elementen van de Trust GXT 716 Rizza Gaming Chair is dat er LED-lampjes aan de zijkanten zitten. Deze kun je met een USB-kabel verbinden aan een powerbank, die standaard wordt geleverd bij de stoel. Door de kabel in de powerbank te plaatsen en hem vervolgens met de afstandsbediening aan te zetten, kun je een redelijk lichtshow maken met je stoel. Dat is tof wanneer je een donkere gamekamer hebt en dezelfde soort licht-achtige opties hebt bij je toetsenbord, muis en headset. Op die manier vrolijkt de wereld om je heen weer wat meer op, zonder dat de stoel warm wordt.

Focus op de lampjes (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Maar zet je ook wel weer snel uit

Hoewel het zeker een leuke gimmick is in de Trust GXT 716 Rizza Gaming Chair, heb ik hem ook wel weer redelijk snel uitgezet. Als je er op zit, merk je er namelijk niet heel erg veel van. Het gebeurt voor het grootste gedeelte toch achter je. Daarmee is het een stoel die voornamelijk interessant is als je op zoek bent naar een toffe gamingsetup om te gaan streamen. In dat geval geven de lampjes net wat meer beleving aan je setting en wordt je gamestoel een mooie eyecatcher.

Trust GXT 716 Rizza
Hoog gimmick-gehalte (Afbeelding: Trust)

De Trust GXT 716 Rizza Gaming Chair is nu beschikbaar en onder andere hier te koop. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Razer Iskur is een bizar goede gaming- en werkstoel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen