Star Wars-fans opgelet: Disney maakt serieus werk van echte lightsaber

Gadgets Mark Hofman 13 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Iedere Star Wars fans heeft er zonder twijfel wel eens van gedroomd om een eigen lightsaber te hebben. Het was een droom die voor hele lange tijd geen werkelijkheid leek te worden, maar Disney wijzigt de koers op dat gebied.

Eerder deze week, tijdens een belangrijke online call, liet Disney Parks voorzitter Josh D’amaro opeens een volledig functionerende lightsaber zien. Het voorproefje was kort en videomateriaal was er niet, maar Disney liet weten dat het tijd was om de droom van heel veel Star Wars fans werkelijkheid te maken!

Deze Game of Thrones-ster gaan we terugzien in nieuwe Star Wars-serie

Disney maakt Star Wars-droom werkelijkheid

Op 4 juni 2021 opent Disney de nieuwe Avengers Campus en dat moest grootst gedeeld worden. Daarom hield het bedrijf een online persconferentie waarin voorzitter Josh ‘D Amaro het publiek voorzag van nieuwe informatie en inging op vragen. Oh! En hij toverde dus opeens een levensechte lightsaber tevoorschijn. Another Day at the office….

In de afgelopen paar jaar zijn er ontzettend veel bewijsstukken verzameld waardoor duidelijk werd dat Disney een echte Lightsaber wel zag zitten. Star Wars-fans dromen namelijk al jaren van een echt wapen van de Jedi en het succes zal, indien het product goed in elkaar zit, wat dat betreft ook zonder twijfel groot zijn. Maar de grootste bevestiging was dus afgelopen week toen D’Amaro het product ook daadwerkelijk liet zien. Iets dat niet is vastgelegd op beeld en dus slechts voor een handje vol journalisten te bewonderen was.

Het gaat overigens niet om een simpele replica, maar echt om de heilige graal voor Star Wars-fans. Het gaat namelijk om een Lightsaber waarbij de zwaard ook daadwerkelijk uit de huls komt zetten, zoals dat in de films gebeurt. Je zit dus niet vast een een groot stuk plastic dat constant aan je houder hangt of hebt niet te maken met een hele dikke houder. Het zou gaan om een perfecte replica uit de films die het echte werk uitstekend nabootsen. Waar kan ik dit ding bestellen?

Hoe gaat de lightsaber werken?

De lightsaber lijkt er dus aan te komen en verricht beter werk dan welke replica dan ook. Maar hoe krijgt Disney het opeens voor elkaar om het iconische Star Wars-wapen op deze manier na te bootsen? Om heel eerlijk te zijn hebben we daar te weinig kennis voor in huis. Iets dat Ben Ridout overigens niet heeft. Naar aanleiding van het bekende patent uit 2018 legt hij op Twitter uit hoe zo’n lightsaber precies zou werken.

Zoals je de bovenstaande tweet, en de vervolgberichten, kunt zien heeft Disney het echt voor elkaar gekregen om het mogelijk te maken. Zo legt Ben uit hoe het precies kan dat het zwaard niet door de houder brandt en hoe de houder zo dun kan blijven. Geniaal!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen