IKEA Symfonisk: tafellampspeaker geflopt, binnenkort iets nieuws?

Tech rmens 15 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

IKEA en Sonos gaan hun gezamenlijke assortiment herzien. De bedrijven kwamen in de zomer van 2019 onder de naam Symfonisk met twee heel verschillende speakers, maar een van de twee verdwijnt mogelijk snel. De tafellamp-speaker is naar verluidt geen succes. Het Zweedse woonwarenhuis is zijn voorraad aan het afbouwen.

Dat bevestigen bronnen binnen IKEA aan deze website. De boeken­plank­-speaker is een succes, maar er lopen volgens ingewijden maar weinig consumenten warm voor een kruising tussen een Sonos en lamp.

IKEA x Sonos lamp-speaker in de uitverkoop

In diverse landen is het woonwarenhuis een uitverkoop begonnen. Zo kunnen Fransen de tafellamp-speaker voor 155 in plaats van 179 euro op de kop tikken. In Nederland is de prijs nog niet aangepast, maar mogelijk gebeurt dat binnenkort.

De tafellamp-speaker was een gewaagd product. Het apparaat heeft een beetje vreemd ontwerp dat ook niet even makkelijk te begrijpen is. Zo wordt de knop aan de zijkant niet gebruikt om het volume te bepalen, maar om het licht van de ingebouwde lamp aan en uit te zetten. Het is standaard ook geen slimme lamp. Je moet er gewoon een peertje in doen.

IKEA Sonos symfonisk 001
De tafellamp en boekenplankspeaker van IKEA met in het midden een Sonos One – Klik/tap voor groter.

Symfonisk staat stil

In onze review van de Symfonisk-speakers concludeerden we dat de tafellamp-speaker ondanks zijn hogere prijs, geen betere geluidskwaliteit biedt. Voor 99 euro is de Symfonisk boekenplankspeaker (die je aan de muur kunt hangen, maar ook gewoon neer kunt zetten) een betere deal.

Review: IKEA en Sonos vormen met Symfonisk een goed duo

Symfonisk is een samenwerking tussen IKEA en Sonos. Ondanks een grootse introductie, staan de slimme speakers een beetje stil. Onlangs werden er nog wel frontjes in nieuwe kleuren op de markt gebracht, maar verdere vernieuwing blijft uit. Laten we hopen dat het uitfaseren van de tafellamp-speaker een eerste stap is die leidt tot een nieuw assortiment.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen