WANT Crypto-update: Bitcoin en crypto diep rood door Joe Biden, wat nu?

Tech Robert Kroes 23 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

De laatste lunch op de Europese financiële markten zal waarschijnlijk iets minder goed smaken als we de prijs van Bitcoin en de prijzen van top 25 cryptomunten bekijken. Deze kleuren namelijk dieprood na de belastingvoorstellen van Joe Biden. Wat houden deze in en wat verwacht men nu? Daarnaast bekijken we hoe Cardano’s Charles Hoskinson reageert met een ‘worst case scenario’.

We beginnen zoals altijd met de actuele prijs voor de Bitcoin en de actuele prijzen voor de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin en prijzen top 25 cryptomunten weer zwaar in de min

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 41.247,50 ($ 49.702,74) en dat is 8,35% lager dan de prijs van gisterenmiddag. Toch doet de grootste cryptomunt het daarmee nog beter dan veel andere cryptomunten.

De prijzen van de top 25 cryptomunten kleuren namelijk diep rood. De koersen zijn zonder uitzondering negatief, waarbij veel cryptomunten het dagverlies met dubbele cijfers moeten schrijven. Grootste verliezer is Eos (EOS), dat momenteel 19,13% verliest. Op de website van Tradeincrypto.com zie je 24 uur per dag en dus ook dit weekend alle cryptoprijzen live.

Waarom dalen de prijzen van Bitcoin en cryptomunten zo?

Volgens analisten is deze correctie enerzijds een gevolg van de snelle koersstijgingen die we de afgelopen tijd zagen. Daarnaast is er een verkoopgolf onder Amerikaanse beleggers. Dit naar aanleiding van een nieuw belastingvoorstel van de regering van Joe Biden. Hij wil een vermogensbelasting heffen voor Amerikanen die beleggingen meer dan een jaar in bezit hebben. Het percentage belasting bedraagt volgens het voorstel liefst 43,4% en dat is hoger dan het hoogste tarief voor de inkomstenbelasting. Daarnaast verwacht men nog steeds aanvullende regelgeving voor beleggen in cryptomunten. Kortom, investeerders zijn onzeker en kiezen er daarom voor winst te nemen en zich opnieuw te oriënteren.

De gevolgen van de crash zijn aanzienlijk. Sinds vanmorgen is er al $ 260 miljard uit de markt verdwenen en de markt lijkt nog niet echt tot rust te komen.

Wat verwacht men nu voor de prijzen van Bitcoin en cryptomunten?

Op dit moment durven analisten nog geen voorschot te nemen op de koersontwikkeling op korte termijn. Dit komt omdat men puur op technische indicatoren een verdere daling zou verwachten, maar de markt wellicht nu te overspannen reageert op de plannen uit Amerika.

Daarmee hebben we dus een bijzonder onzekere markt. Hoe je in onzekere marktomstandigheden kunt handelen legden onze collega’s van Tradeincrypto.com eerder uit in dit artikel.

Voor nu waarschuwt men vooral tegen paniekverkopen en kijkt men naar het supportniveau van $ 47.693,-. Aangezien dit ook het niveau is waar institutionele beleggers tot nu toe toeslaan als ze ‘de dip’ willen kopen is dit een belangrijke indicator voor het verdere verloop en een antwoord of de vraag of deze beweging voorbode is voor een horizontale koersbeweging of verdere correctie of dat men de bull-rally weer vervolgt.

Charles Hoskinson schetst een ‘worst case scenario’

Een van de insiders die zich niet stil houdt is Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson. Hij schetste op Twitter een ‘worst case scenario’ over Amerikaanse regelgeving. Hij verwacht dat het niet zover komt dat de Amerikaanse overheid de Bitcoin en/of ander cryptomunten helemaal zal verbannen. Daarom ziet hij in het geval van zware regelgeving alleen een vertraging van een bull-markt met nieuwe records. In de tijd van deze vertraging zullen professionals de tijd nemen om te zorgen dat ze weer compliant worden en onder nieuwe, strengere regelgeving verder kunnen werken.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen