WANT Crypto update: Bitcoin prijs, FED gooit bom, Visa & Facebook…

Tech Robert Kroes 29 apr 2021
Leestijd: 5 minuten

Inmiddels is ook de handelsdag in Amerika ten einde. Wij bekijken de prijzen van de Bitcoin en top 255 cryptomunten. Daarnaast staan we stil bij de plannen die Visa en Facebook met crypto hebben. Ook kijken we naar het FED besluit van vanavond en de gevolgen voor de Bitcoin. Tot slot bekijken we de plannen van Visa en Facebook.

We beginnen uiteraard met de actuele prijs voor de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, cryptomarkt wisselt

Op het moment van schrijven noteert de prijs van de Bitcoin een bedrag van EUR 45.2553,04 ($ 54.640,49) en dat is een daling van 0,70% ten opzichte van gisterenavond.

De prijzen van de andere cryptomunten laten een wisselend beeld zien. Rode en groene resultaten wisselen elkaar af. Grootste daler is Vechain (VET), die 5,57% verliest. Grootste stijger blijft Dogecoin (DOGE). De oorzaken van deze stijging legden we vanmiddag uit. Overigens zou er vannacht wel een en ander kunnen wijzigen in de cryptoprijzen. Hierover later meer. Je kunt op de site van Tradeincrypto.com de live cryptoprijzen 24 uur per dag volgen.

FED gooit bom, Bitcoin reageert (nog) niet

De ogen waren vandaag gericht op Amerika, aangezien de FED een nieuw rentebesluit zou nemen. Dat was niet schokkend en in lijn met eerdere verwachtingen. Een andere mededeling van de FED baarde wel opzien. Inmiddels willen investeerders de dollar niet meer tegen de huidige koers ondersteunen. Daarom heeft de FED besloten in de komende twaalf maanden schatkistpapier in te kopen ter waarde van 1.500 miljard.

De bekende Nederlandse analist Willem Middelkoop reageerde direct en beschreef deze beweging als ‘the nuclear option’. Hij legt uit dat dit de voorbode is voor een reset en dat er een ‘New Deal’ achtig programma komt. Hierdoor dreigt volgens hem een devaluatie van de dollar. Hij verwacht dat mensen massaal bescherming gaan zoeken in goud, zilver, Bitcoin en grondstoffen. De hele Twitter-draad kun je hier lezen.

In het licht van deze waarschuwing bezien is het opvallend dat de koers van de Bitcoin nog niet reageert. Overigens kan er vannacht nog een en ander gebeuren met de Bitcoin koers.

Wat zijn Visa en Facebook van plan en welke rol speelt Tesla daarbij?

Na de Amerikaanse beurs, dus waarschijnlijk terwijl wij deze bijdrage verzorgen, vindt er een zogenoemde investors call plaats bij Facebook. Tijdens de investors calls gaan topmensen van het bedrijf in gesprek om de verwachtingen voor het tweede kwartaal te bespreken.

Een van de onderwerpen die bij Facebook ongetwijfeld op het programma staan zijn de cryptoplannen van het bedrijf. Men probeerde eerder in de cryptogemeenschap te komen met Project Libra, maar dat stuitte op zoveel tegenstand van regelgevende autoriteiten dat partners zich terugtrokken. Het project ging terug naar de tekentafel en werd omgedoopt in Project Diam. Wat er gaat gebeuren is nog niet erg bekend, maar daar zou dus vanavond wel eens verandering in kunnen komen.

Daarbij komt er wellicht ook een antwoord op een ander hardnekkig gerucht. Dit gerucht kwam op gang na de Bitcoin verkopen door Tesla. Waar een verkoop plaats vindt moet er ook een koper zijn. Het steeds sterker wordende gerucht gaat dat dit Facebook is. Ook hier zal naar verwachting in de investers call antwoord op komen. Uiteraard kunnen berichten uit die call, die we in de komende uren verwachten, invloed hebben op de prijs van de Bitcoin en de prijzen van andere cryptomunten.

Visa laat Bitcoin links liggen, maar wordt waarschijnlijk geen concurrent

Een van de investeerders in Project Libra die zich terug trok was creditcard gigant Visa. Met de terugtrekking hebben zij zich echter geenszins terug getrokken uit de cryptomarkt. Zij maakten bekend dat zij een eigen crypto platform gaan beginnen in samenwerking met Crypto.com. De enige cryptomunt die men accepteert voor betalingen en transacties is de USD Coin (USDC). Deze zogenoemde stable coin is gekoppeld aan de US dollar. Hiermee is de waarde stabieler dan die van de Bitcoin en andere reguliere cryptomunten. Met deze stabiliteit focussen zij zich op vier functies:

  • Het verzorgen van crypto-uitgaven en aankopen met crypto op het eigen platform. Men verwacht dat het aantal transacties daarmee meer dan 70% zal stijgen;
  • Het ondersteunen van traditionele banken door hen met API’s direct in verbinding te brengen met de cryptomarkt;
  • Zogenoemde geavanceerde settlement opties bieden;
  • Ondersteunen bij de creatie en acceptatie van digitale munten van centrale banken, de zogenoemde CBDC’s.

Analisten verwachten daarmee dat, hoewel Visa de Bitcoin dus links laat liggen, dat Visa geen concurrentie met Bitcoin zoekt, maar zich duidelijk op andere markten richt. Hierdoor zouden beide platformen zonder problemen naast elkaar kunnen bestaan.

Het belooft dus, naar verwachting in positieve zin, weer een roerige tijd voor de cryptomarkt te worden. Deze tijd blijven wij natuurlijk volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen