WANT Crypto lunch; Bitcoin & crypto volatiel: ‘The Dogefather” en regels

Tech Robert Kroes 28 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd dus werpen we een blik op de actuele Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten, die weer volatiel zijn. Daarnaast maken we kennis met ‘The Dogefather’ en bekijken we de mogelijke impact van nieuwe Amerikaanse regelgeving op de Bitcoin prijs.

We beginnen uiteraard met de actuele prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin neutraal, cryptomarkt wisselt

Op het moment van schrijven noteert de prijs van de Bitcoin EUR 44.930,77 ($ 54.403,-)  en dat is 0,15% lager dan tijdens de lunch van gisteren.

Na een positieve start van de week geven de prijzen van de top 25 cryptomunten vandaag een wisselend beeld van winnaars en verliezers. Nieuwkomer Solana (SOL) levert met 7,43% het meeste in en de Dogecoin (DOGE) schrijft met een plus van 19,81% de grootste dagwinst. Uiteraard kun je ook vandaag op de site van Tradeincrypto.com de live cryptoprijzen volgen.

Prijs Dogecoin stijgt door ‘The Dogefather’ en Robin Hood

Zo zoetjes aan lijkt het of Elon Musk een vaste rubriek in ons nieuwsoverzicht krijgt. Na de eerdere discussies over zijn rol bij de Bitcoin koers heeft hij nu zijn aandacht weer verlegd naar de Dogecoin (DOGE). Sterker nog, op Twitter riep hij zich vanmorgen uit tot ‘The Dogefather’.

Hij maakte daarmee een verwijzing (SNL May 8) naar zijn optreden in de Saturday Night Live show, waar hij op 8 mei gastpresentator zal zijn. Hoewel de muzikale begeleiding dan verzorgd wordt door  Miley Cyrus sluit men niet uit dat ook Dogeliefhebber Snoop Dogg voorbij komt om zijn nieuwe album te promoten. Aan de koers zien we dat de fans in ieder geval goed nieuws verwachten.

Ander goed nieuws kwam er van de ontwikkelaars van de Robinhood App. Hier kan je wel Dogecoin (DOGE) kopen, maar niet uitgeven of uit laten betalen, maar alleen verhandelen voor andere cryptomunten. Dit leidde tot kritiek van onder andere Mark  Cuban. Inmiddels heeft het ontwikkelteam de hint begrepen en zij kondigen aan snel meer ondersteuning voor DogeCoin (DOGE) te gaan bieden, waarmee de munt nog aantrekkelijker zal worden.

Amerika komt met crypto-regelgeving, wat betekent dit voor Bitcoin?

In Amerika heeft men vannacht een wet aangenomen die de weg moet wijzen naar nieuwe regelgeving voor digitaal bezit en (handel in) cryptomunten zoals de Bitcoin. Men gaat van start met een werkgroep die met allerlei belanghebbenden gaat kijken welke regelgeving nodig is voor de cryptomarkt. Daarnaast krijgt een tweede werkgroep een jaar de tijd om de voorstellen te evalueren en technisch uit te werken.

Hoewel er inhoudelijk dus nog niet veel bekend is lijkt dit gunstig voor de cryptomarkt. Hiermee kunnen de speculaties over een verbod op Bitcoin wellicht richting prullenbak. Daarbij zou erkenning tot (veel) meer vertrouwen en enthousiasme onder investeerders, zekere de zakelijke, moeten leiden. Dit geldt naast de Bitcoin uiteraard ook voor andere cryptomunten. We gaan de ontwikkelingen dus zeker volgen!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen