Game of Thrones: maak kennis met de cast van de veelbesproken prequel

Films & Series Jeroen Kraak 28 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is de serie waar we allemaal naar uitkijken: House of The Dragon. Nu weten we eindelijk meer over de Game of Thrones-prequel.

Het is alweer twee jaar geleden dat het laatste seizoen van Game of Thrones eindigde. Een van de beste series ooit gemaakt eindigde op een manier waarbij de fans flink teleurgesteld waren. Er zijn nog steeds acties aan de gang om HBO een nieuw einde te laten maken. Naar dat verzoek wordt helaas niet geluisterd, maar dat betekent niet dat de makers stilzitten. De prequel House of the Dragon komt eraan.

Dit is House of the Dragon

HBO geeft weinig informatie over de nieuwe prequel. Wat we wel weten is dat de serie zich 300 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones afspeelt. Op dat moment is het Huis Targaryen de machtigste familie in de wereld. Met meer dan vijftien draken zijn ze natuurlijk ontzettend sterk en geen andere familie denkt er dan ook aan om Targaryen aan te vallen.

Maar een Game of Thrones-serie is natuurlijk niet compleet met politieke spelletjes. Het gevaar komt dus van binnenuit. Aan de gebeurtenissen van de originele serie blijkt wel dat de familie niet onschendbaar is.

Een nieuwe cast in de Game of Thrones-spin-off

HBO heeft ons nu een nieuw voorproefje gegeven. Waarbij we eerder al de eerste tekeningen zagen, geeft het mediabedrijf ons nu een inkijkje bij de repetities van de nieuwe Game of Thrones-serie. “House of the Dragon is nu officieel in productie,” schrijven de makers in de tweet waarbij een foto van de repetitie is gevoegd. Verwacht nog geen acteurs in prachtige kleding, maar gewoon keurig aan tafeltjes op anderhalve meter afstand.

Op de foto zien we de acteurs die de originele Game of Thrones-serie (het einde dan) moeten doen laten vergeten. Tot de cast horen onder andere Paddy Considine (Peaky Blinders), Matt Smith (The Crown), Emma D’Arcy (Truth Seekers) en Olivia Cooke (Ready Player One).

Het is nog onbekend wanneer we de serie kunnen verwachten op HBO Max, maar vermoedelijk is dit ergens in 2022. House of the Dragon is overigens niet de enige Game of Thrones-serie in ontwikkeling. De streamingdienst werkt ook nog aan andere spin-offs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen