Sony geeft update over verkoop PS5 en heeft goed nieuws voor fans

Games Jeroen Kraak 28 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De PS5 is letterlijk niet aan te slepen. Toch is de console al 7,8 miljoen keer verkocht. Binnenkort komt er een nieuwe lading.

Ben je een van de weinige met een PlayStation 5? Dan heb je geluk. In totaal zijn er over de hele wereld nu 7,8 miljoen bezitters van de nieuwste console van Sony. De vraag is echter zo ontzettend hoog dat veel mensen naast de PS5 hebben gegrepen. Gelukkig is er voor hen goed nieuws, want er komt een nieuwe lading aan.

Een nieuwe lading PS5

Dat goede nieuws is afkomstig uit Duitsland. De Amazon-tak van onze Oosterburen laat aan haar klanten weten dat er in mei een nieuwe lading aankomt. Wellicht denk je dat je daar in Nederland weinig mee kan, maar dat is niet waar. De Duitse tak van de grote webwinkel levert ook aan Nederland.

Wil je liever je PlayStation 5 bij een Nederlandse winkel halen? Ook dan is er goed nieuws. Vaak als er aan Duitsland wordt geleverd, betekent dat ook dat winkels in ons land een nieuwe lading krijgen. Houd het internet dus goed in de gaten. De meeste PS5’s gingen naar de grote blauwe webwinkel. Om deze dus opnieuw niet mis te lopen kun je hier een alert inschakelen.

Ook maak je bij Coolblue een goede kans op een exemplaar. De webwinkel verlootte voorheen de PlayStation 5, maar gaat dat nu niet meer doen. Er komt daar gewoon een vrije verkoop.

Goede zaken voor Sony

Ondanks de leveringsproblemen is de PlayStation 5 voor Sony een goudmijn. Met een winst van 342 miljard yen draaide de Japanse elektronicagigant een recordjaar. Bij de presentatie van de cijfers kregen we ook een kijkje in de productielijn van de PS5. In het eerste kwartaal van dit jaar verscheepte Sony 3,3 miljoen consoles. Aangezien dat over de hele wereld is, blijkt wel dat er nog flinke tekorten zijn.

Als je de cijfers vergelijkt met die van de PlayStation 4, blijkt wel hoe groot de afzetmarkt is. Tot nu toe zijn er bijna 116 miljoen exemplaren van de voorganger van de PS5 verkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen