WANT Bitcoin update: Prijs stijgt door, storm rond Elon Musk, korte termijn

Tech Robert Kroes 27 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

We bekijken ook op Koningsdag de prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast zien we hoe de storm rond Elon Musk aanwakkert en er een scam onder zijn naam de ronde doet. Tot slot kijken we naar de koersverwachting op korte termijn.

We beginnen uiteraard met de actuele prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt door, cryptomarkt herstelt verder

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin EUR  ($ 54.628,-) en dat is 4% hoger dan tijdens de lunch van gisteren. Daarmee zet het herstel na de roerige vorige week door.

Datzelfde geldt voor de belangrijkste cryptomunten. We zien wederom nagenoeg alleen groene dagresultaten. Enige uitzondering is Solana (SOL), dat 2,24% verliest ten opzichte van gisterenmiddag. De grootste stijger is Ripple (XRP), dat 21,95% in één dag stijgt. Op de website van Tradeincrypto.com zien we dat ook vandaag de live cryptoprijzen vaak tot winst in dubbele cijfers leiden.

Storm rond Elon Musk wakkert aan, pas op voor deze scam

Gisteravond meldden we al dat er beschuldigende vingers gewezen worden naar Elon Musk. Door zijn Tweets zou hij niet alleen de Dogecoin (DOGE), maar ook de prijs van Bitcoin (BTC) beïnvloeden. Nu blijkt dat Tesla hierop handelt leidt dit tot de beschuldigende vinger dat Elon Musk bewust aan koersmanipulatie doet om zo de winst voor Tesla op te krikken. Inmiddels heeft de Amerikaanse influencer David Portnoy Elon Musk via Twitter geconfronteerd. Musk reageerde direct. Hierna zie je de mailwisseling.

De reactie van Elon Musk laadt ruimte voor interpretatie en discussie. Getuige de ruim 4.000 reacties zien veel volgers die ruimte.

In de reacties zien we daarnaast een Tweet die ook van Elon Musk af lijkt te komen en die een gigantische Airdrop aankondigt. Wanneer je op de link klikt kom je op een bijdrage op platform Medium, waarin het sterk lijkt of Elon Musk een gigantische hoeveelheid Bitcoin, Ethereum en DogeCoin weggeeft. De truc is bekend. De vraag is of je een X-aantal munten in wilt sturen. Men belooft dat je het dubbele terug krijgt. Zoals zo vaak is dit een duidelijke scam.

In het Tweetbericht staan drie kleine fouten (zo is het blauwe vinkje vervangen door een blauw hartje en staat er achter de naam Elon Musk een komma. Daarbij staat achter de @ een hele andere naam). Trap er dus niet in. Om te voorkomen dat je per ongeluk op de link drukt en toch investeringen kwijt raakt plaatsen we bij uitzondering geen directe link naar de bronsite of brontweet.

Wat kunnen we de rest van de week van de Bitcoin verwachten?

We concludeerden in onze crypto koersverwachting van afgelopen zaterdag dat er een neutrale tot licht negatieve week voor de Bitcoin en cryptomunten zou volgen en tot nu toe waren we daarmee te negatief.

Toch sluit het beeld aan bij de analyses die andere analisten maakten na de sterke stijging van gisteren. Zo laat ook de Fibonacci-analyse zien dat er de komende dagen een consoliderend beeld zal volgen. Daarbij benoemden wij in onze crypto koersverwachting diverse fundamentele factoren die de koersen kunnen beïnvloeden. We gaan dus een aantal bijzondere dagen tegemoet, waarin de koers onzeker kan zijn. Onze collega’s van Tradeincrypto.com legden eerder uit hoe je in een onzekere markt jouw risico’s beperkt.

Op de lange termijn blijven de analisten bullish, dus alle reden voor ons om de ontwikkelingen te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen