Netflix, Disney+ en Amazon Prime: hier stream je de Oscar-winnende films

Films & Series Jeroen Kraak 27 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Nu we weten wie allemaal een Oscar hebben gewonnen, wil je ze natuurlijk allemaal zien. Wij zetten op een rijtje waar je de films kunt vinden.

Je hebt het vast wel meegekregen dat de Oscaruitreiking is geweest. Er zijn een hoop verschillende films in de prijzen gevallen. We kunnen ons voorstellen dat je de films graag wil zien. Een groot voordeel is dat de meeste titels dit jaar gewoon op een streamingdienst zijn te vinden, zoals Netflix, Disney Plus en Amazon Prime Video. Wij zetten die titels speciaal voor je op een rijtje zodat je niet hoeft zoeken.

Disney+ scoort de hoofdprijs tijdens de Oscars

Hoewel Disney+ niet de meeste Oscars heeft gewonnen, weet het wel de belangrijkste in de wacht te slepen: die van beste film. Nomadland is vanaf aankomende vrijdag te zien op de streamingdienst. Daarnaast heeft het met Soul ook twee Oscars in de wacht gesleept. Kortom: een mooi weekend voor Disney+.

Nomadland

 • Beste film
 • Beste regie
 • Vrouwelijke hoofdrol

Nomadland is de grote winnaar tijdens de Oscars. Het is de beste film van het afgelopen jaar en gaat over een vrouw in de zestig die alles verliest tijdens de grote recessie. Ze kiest ervoor om een nomadenbestaan te leiden in een busje. Tijdens haar reis ontmoet ze veel andere interessante personen die hun eigen reden hebben om als nomade te leven.

Soul

 • Beste animatiefilm
 • Beste filmmuziek

Soul is een van de mooiste animatiefilms van de afgelopen jaren. De film gaat over muziekleraar Joe Gardner die van de straten van New York naar kosmische orden gaat om antwoorden te zoeken op belangrijke levensvragen. De prachtige muziek en het mooie verhaal bezorgt je zeker kippenvel.

Netflix pakt de meeste Oscars

Netflix heeft de meeste Oscars van alle filmmaatschappijen gewonnen. Helaas voor de streamingdienst mist het de echt toptitels. Toch zijn deze titels zeker het kijken de moeite waard. Dus als je wat vrije tijd hebt: kijken!

My Octopus Teacher

 • Beste documentaire

Over kippenvelmomenten gesproken, daar zorgt My Octopus Teacher zeker voor. Deze docu gaat over de vriendschap tussen een man en een octopus. Het dier maakt hem deelgenoot van de onderwaterwereld in een Zuid Afrikaans kelpwoud.

Two Distant Strangers

 • Best live action short film

Two Distant Strangers is een film die de pijnlijke realiteit laat zien in de Verenigde Staten. In deze korte film van 32 zie je het verhaal van een man die thuis probeert te komen bij zijn hond. Hij beleeft echter steeds zijn dodelijke confrontatie met een agent.

Mank

 • Beste camerawerk
 • Beste productiedesign

Met Mank gaan we terug naar de jaren ’30. Zelfs letterlijk een beetje want deze film is gewoon in zwartwit. We zien Hollywood door de ogen van de gevatte alcoholistische scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz terwijl hij de beroemde film Citizen Kane voltooit. De creativiteit van deze Netflix Original wordt terecht beloond met twee Oscars.

Ma Rainey’s Black Bottom

 • Beste kostuums
 • Beste make-up en haar

Ma Rainey’s Black Bottom is de Netflix-film waar het na de Oscaruitreiking het meest over gaat. Het is de afscheidsfilm van Chadwick Boseman die inmiddels overleden is. Helaas won hij niet de Oscar voor beste acteur, maar gelukkig viel de film wel tweemaal in de prijzen. Ga deze film zeker kijken, want niet alleen de prestatie van Boseman is goed, ook is het een prachtig verhaal.

Amazon Prime Video scoort goed

Amazon Prime Video doet goed mee tijdens de Oscars. In totaal zie je op de dienst nu vijf awards in drie verschillende titels. De meest bekende is Tenet, maar ook zeker Sound of Metal en Promising Young Woman zijn het kijken waard.

Tenet

 • Beste visuele effecten

Tenet is eigenlijk de enige grote film die tijdens de coronacrisis wel gewoon naar de bioscoop kwam. Dat wordt nu beloond tijdens de Oscars. De film krijgt de prijs voor de beste visuele effecten. Het is een echte Christopher Nolan-film waarin de regisseur speelt met tijd en ruimte.

Sound of Metal

 • Beste film edit
 • Beste geluid

Dit aangrijpende verhaal gaat over drummer Ruben. Hij speelt in een band en alles verloopt soepeltjes totdat hij te maken krijgt met gehoorverlies. Hij denkt dat zijn carrière en leven daarmee voorbij is. Zijn vriendin en bandlid Lou brengt de herstellende heroïneverslaafde naar een afgelegen huis voor doven slechthorende. Daar moet hij kiezen om zijn nieuwe balans te accepteren of dat hij probeert het leven wat hij ooit kende terug te winnen.

Promising Young Woman

 • Beste originele scenario

Cassie had een veelbelovende toekomst voor zich tot een mysterieus incident haar leven omgooide. Sindsdien leidt ze een dubbelleven. Overdag is ze een veelbelovende jonge vrouw terwijl ze zichzelf ’s nachts laat oppikken door zogenaamde bezorgde mannen. Op een dag heeft ze een onverwachte ontmoeting waarmee ze haar verleden recht kan zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen