WANT Crypto update: Bitcoin en crypto stijgen, spel van Elon Musk en …

Tech Robert Kroes 27 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is de eerste handelsdag van de week ook voorbij in Amerika. Wij bekijken de prijzen van Bitcoin en top 25 cryptomunten. Daarbij bekijken we of Elon Musk gevaarlijk spel speelt en staan we stil bij een triest bericht voor Dogecoin.

Uiteraard beginnen we met de actuele prijs voor de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, cryptomarkt bullish

Tijdens de Amerikaanse handel zette de stijging van de prijs van de Bitcoin flink door. Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin EUR 43.553,98 ($ 52.736,-) en dat is fiks hoger dan tijdens onze koersverwachting van afgelopen zaterdag.

Ook de cryptomarkt toont zeer forse prijsstijgingen. Sterkste stijger is Ripple (XRP), dat 23,16% stijgt in één dag. Ook alle andere dagresultaten zijn groen. Zoals we op de site van Tradeincrypto.com kunnen zien laten bijna alle cryptomunten live een stijging in dubbele cijfers zien.

Speelt Elon Musk een spel met de prijs van de Bitcoin?

Elon Musk is al een tijd bezig om via Twitter actief te berichten over de prijs van de Bitcoin (BTC) en Dogecoin (DOGE). Door zijn Tweets kunnen prijzen sterk stijgen en dalen. Hier kwam begin dit jaar al kritiek op toen hij ineens erg positief over de Bitcoin tweette en daarna bleek dat Tesla vóór die tweets in Bitcoin had geïnvesteerd en zo wel erg ruim profiteerde van de koersstijgingen die volgden na de berichten van de Tesla-oprichter.

Naar nu blijkt uit de kwartaalcijfers heeft de koersstijging van Bitcoin bij Tesla voor honderden miljoenen winst gezorgd. Natuurlijk een prachtig resultaat, maar het is de vraag of de SEC dit zo zal accepteren.

Afgelopen zaterdag stuurde Elon Musk opnieuw een op het oog simpele Tweet.  De term hodl is voor insiders overigens een signaal om de munt vast te houden (hold).

Hoe zullen de jaarcijfers van het tweede kwartaal eruit zien? Overigens kondigde Musk ook aan dat hij 8 mei te gast zal zijn bij Saturday Night Live. Als de Bitcoin daar ook ter sprake komt is het zeker interessant om de koersen te volgen.

Triest nieuws voor de Dogecoin community

Uiteraard hebben we het vaak over investeringsmogelijkheden in crypto, maar om te kunnen investeren moet de techniek van cryptomunten wel optimaal zijn. Bij de Dogecoin was de zorg in handen bij de in de community bekende en geliefde developer Sporklin. 7 maanden geleden verliet zij het ontwikkelaarsteam van Doge vanwege enerzijds een verschil van inzicht over de toekomst van de munt. Zo was zij één van de criticasters van de rol van Elon Musk. Anderzijds bleek zij aan kanker te lijden. Helaas is deze ziekte haar fataal geworden. Vandaag werd bekend dat zij op 24 april overleden is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen