Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 28 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix tackelt luxeprobleem met langverwachte nieuwe feature

Eindelijk is het zover! Netflix komt met Play Something. Met deze functie is een van je grootste streamingproblemen verleden tijd.

Er staat zoveel content op Netflix dat het lastig is om de perfecte serie uit te kiezen. Het lijkt wel alsof het woord keuzestress speciaal is uitgevonden voor de streamingdienst. Soms wil je gewoon geen keuze maken. Herkenbaar? Voor jou is er nu Play Something, meldt Netflix in een blog.

Play Something op Netflix

Play Something is eigenlijk niets meer dan een roulette voor Netflix. Als je de functie gebruikt kiest de streamingdienst voor jou uit wat je moet gaan kijken. Het enige wat je hoeft te doen is de speciale Play Something-knop in te drukken.

Je hoeft echt niet bang te zijn dat je iets gaat zien wat je niet leuk vindt. Netflix kijkt voor de nieuwe functie namelijk waar je naar hebt gekeken in het verleden en komt zo met een advies op maat. Is het desondanks toch iets wat je niet wil zien? Met één klik op Play Something Else krijg je weer wat anders voorgeschoteld.

Dat kan overigens vanalles zijn. Een nieuwe serie of film, eentje die je (gedeeltelijk) gezien hebt of een titel die nog op jouw lijst staat.

Zo vind je de nieuwe functie

Om het makkelijk te houden is de nieuwe optie goed vindbaar. De functie staat op drie verschillende plaatsen: onder je profielnaam, de tiende rij op je Netflix-pagina en in het navigatiemenu aan de linkerkant van je scherm.

Ook aan mensen die schermlezers gebruiken is gedaan. De Play Something ondersteunt text-to-speech.

Play Something is een functie waar veel Netflix-gebruikers al een lange tijd op wachten. In een browser was er al een Netflix Roulette beschikbaar als add-on, maar deze gebruikte niet het algoritme van Netflix. Nu deze functie is ingebouwd moet het allemaal heel soepel gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!