Threads beschermt gebruikers met functie waar X een voorbeeld aan kan nemen

Apps Lucas van de Wetering 25 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Threads krijgt een superhandige functie die Facebook en X nog zwaar missen. En je kan er je digitale voetafdruk mee verkleinen.

Threads is een relatief nieuw sociaal medium van de Meta, de makers van Instagram en Facebook. De app lijkt erg op X. Je kan op Threads berichten delen en meedoen aan gesprekken van andere gebruikers. Threads bestaat sinds juli 2023, en heeft meer dan achthonderdduizend gebruikers in Nederland.

Threads komt nu met een gloednieuwe functie die zeer positief is voor zijn gebruikers. Na een bepaalde tijd archiveert Threads automatisch posts als ze lang geleden geplaatst zijn. Threads helpt hiermee met het verkleinen van je digitale voetafdruk. Dit kan ook heel handig zijn als je bijvoorbeeld een baan probeert te krijgen.

De Threads-functie die Facebook en X ook nodig hebben

Meta is bezig met het testen van een gloednieuwe functie waar andere sociale media-apps zoals Facebook en X een voorbeeld aan kunnen nemen. Deze Threads-functie zorgt ervoor dat geplaatste berichten na een tijdje automatisch gearchiveerd worden.

Maar deze posts zijn dan niet voor altijd verdwenen. Doordat ze simpelweg gearchiveerd zijn kunnen gebruikers ervoor kiezen om de posts weer online te zetten, ze zijn dus niet definitief verwijderd. Toch is het nog niet zeker of de functie daadwerkelijk toegevoegd zal worden aan Threads. Niet iedereen in het team dat werkt aan de functie denkt dat het een succes zou zijn.

Threads
Mosseri deelde op Threads hoe de functie eruit zou zien (Afbeelding: Mosseri)

Voordeel voor de gebruiker

Het is dus nog niet zeker of de functie ook realiteit zal worden. Maar het zou wel positief kunnen zijn voor Threads-gebruikers. Maar ook gebruikers van andere sociale media zoals Facebook zouden hier hun voordeel uit kunnen halen als deze apps de functie overnemen.

Het is al vaak genoeg voorgekomen dat mensen hun carriĆØre vernielen door berichten op Facebook of X die ze heel wat jaar geleden hadden gepost. Deze oude posts kunnen tegen je gebruikt worden als ze niet heel netjes zijn en je niet meer weet dat ze bestaan. Dit kan negatief werken voor celebrities, maar ook gewoon voor iemand die een baan probeert te krijgen.

Deze Threads-functie zou je digitale voetafdruk wat kunnen verkleinen. Sowieso is het belangrijk om goed na te denken over wat je post op sociale media, want je weet nooit waar het opnieuw op kan duiken. En Threads zou hier goed bij kunnen helpen. Het zou dan ook positief kunnen werken als andere sociale media zoals Facebook en X ook over de functie na zullen denken.

Steam maakt einde aan loophole die mensen gratis games liet spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft šŸš€

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen