Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 17 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Android krijgt bijzondere feature die vooral geschikt is voor Groningers

Heb je een Android-telefoon? Dan gaat deze je in het vervolg waarschuwen voor aardbevingen, meldt Google in een blogpost.

Je telefoon heb je bijna altijd en overal bij je. Zo ben je altijd bereikbaar en heb je altijd een computer op zak waarmee je de laatste informatie kunt zien. Handig als je bijvoorbeeld wil weten of er files zijn, of als het binnenkort gaat regenen. Android komt nu met een nieuwe functie die zelfs levens kan redden.

Google spiekt bij Apple en haalt populaire iPhone-functie naar Android 12

Android waarschuwt je bij aardbevingen

Google gaat Androidgebruikers waarschuwen voor aardbevingen. Een paar seconden voor een aardbeving krijg je van Google een alert. Hierdoor kun je net op tijd een veilige plek vinden zodat je niet gewond raakt, want elke seconde telt. De nieuwe functie is een uitbreiding van de Emergency Help-feature en maakt gebruik van regionale aardbevingssystemen.

Google test het systeem voor Android al sinds vorig jaar, maar acht het nu betrouwbaar genoeg om toe te voegen als feature. Toch is deze functie nog niet overal werkend. Het is nu beschikbaar in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland en moet later deze zomer ook beschikbaar zijn in de Filipijnen, Kazachstan, Kyrgizië, Tajikistan, Turkmenistan en Uzbekistan. Later moeten meer landen worden toegevoegd.

Verschillende manieren van meten

Overigens is Google niet alleen afhankelijk van regionale aardbevingssystemen. Het gebruikt ook de accelerometers in de telefoons om vroege seismische activiteit te meten. Als het Android-toestel ervan uitgaat dat het een aardbeving is, wordt het signaal doorgestuurd naar de server ban Google. Zo kunnen alle telefoons in het gebied gewaarschuwd worden.

Gisteren maakte Google ook al een nieuwe functie voor Android Message bekend. Berichten versturen via de dienst is nog veiliger. Berichten zullen voortaan versleuteld wordt verstuurd, waardoor je nog meer privacy hebt. Alles daarover lees je in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!