Google trekt voorgoed de stekker uit grootste YouTube-irritatie ooit

Apps Mark Hofman 8 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Het begon als een fantastisch idee dat in zijn begindagen uitgroeide tot een groot succes. Maar in de afgelopen paar jaar is YouTube Rewind uitgegroeid tot één van de grootste irritaties van Google’s videoplatform. Tijd om er dus een einde aan te maken.

Tegenover Tube Filter maakt het Google-team achter YouTube bekend dat Rewind voor goed zal stoppen. Volgens ons, omdat het alles behalve een succes was. Volgens het bedrijf zelf, omdat het de grootte van de community niet samen kan vatten.

YouTube Rewind stopt voorgoed

“De beslissing is genomen, omdat het format Rewind heel erg beperk is”, laat het Google-team weten. Dankzij deze beslissing is de Rewind van 2019 dus officieel de laatste die door YouTube gemaakt is. Vorig jaar werd er vanwege de pandemie voor gekozen om de jaarlijkse samenvatting achterwegen te laten. Achteraf gezien dus het eerste jaar waarin de veelbesproken video dus voorgoed verdween.

Dat is best wel jammer overigens, want YouTube Rewind is jarenlang wél een succes geweest. Gebruikers van het videoplatform van Google keken jaarlijkse ook daadwerkelijk uit naar de komst van de samenvatting. Alleen wist de video van 2018 daar verandering in te brengen. Die video was dusdanig slecht in elkaar gezet, dat de negatieve reacties overweldigend waren.

Als gevolg veranderde YouTube Rewind van een pareltje naar een dikke flop, wat resulteerde in een hoop negatieve reacties op de 2019 editie. Destijds was het ook al de vraag hoelang Google de jaarlijkse samenvatting vol zou houden en inmiddels hebben we dus een antwoord.

Het einde van ‘Hey Google’

Google is lekker bezig deze week, want naast YouTube Rewind maakt het bedrijf aan nog een ander herkenbaar onderdeel een einde. Althans, een einde…

Google Assistent: voor deze opdrachten heb je ‘Hey Google’ niet meer nodig

Het bedrijf voert veranderingen door voor sommige opdrachten die je met de slimme assistent uit wil voeren. Zo hoef je bij bepaalde taken de woorden ‘Hey, Google’ niet meer aan te spreken. Benieuwd hoe dat zit? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen