Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische auto's 8 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

De elektrische quad van Tesla wordt de veiligste ATV ooit gemaakt

Tijdens de introductie van de Cybertruck liet Tesla CEO Elon Musk nog een opvallend ander product zien. Vriend en vijand werd verrast door de eerste elektrische quad genaamd de Cyberquad. Maar sindsdien is het vrij stil gebleven rondom het voertuig.

Tijdens een meeting met investeerders brengt Elon Musk daar eindelijk verandering in. Hij beantwoord de vragen die investeerders hebben en brengt daarmee direct interessante informatie aan het licht.

Elon Musk over de Tesla Cyberquad

Het heeft twee jaar geduurd, maar Elon Musk heeft eindelijk weer eens iets gezegd over de Tesla Cyberquad. Tijdens het Cybertruck evenement in 2019 had de CEO van het bedrijf nog één ding om te laten zien. Dat was het moment dat de elektrische ATV het podium opreed. Het enthousiasme was groot, maar tot op heden bleef het stil rondom het product.

Tegenover investeerders heeft Elon Musk voor het eerst sinds die avond weer publiekelijk gesproken over het voertuig. Volgens hem kunnen investeerders rekening houden met de veiligste ATV die ooit op de markt gebracht is. Simpelweg, omdat het heel lastig wordt om op zijn kant te eindigen bij dit specifieke model.

Nog niet in een heel ver stadium

Elon Musk laat dus weten dat de elektrische quad van Tesla hartstikke veilig zal worden. Al lezen we tussen de regels door dat het productieproces van het desbetreffende product nog niet in een heel ver stadium is. Er werd namelijk aan Elon Musk gevraagd of de ATV in de GigaFactory in Texas, dat nu als hoofdkantoor gezien wordt, gebouwd gaat worden.

Gezien het feit dat het vrijwel volledig stil is gebleven rondom de elektrische quad en dat nog niet helemaal duidelijk is of hij in Texa gemaakt gaat worden, kunnen we wel stellen dat het nog even duurt voor Tesla het voertuig op de markt brengt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!