Lisanne Beijen
Lisanne Beijen E-bikes 10 okt 2021

Deze elektrische fiets heeft niet alleen ruimte voor jou, maar ook je hond

Heb je zelf een hond of ken je iemand met een hond? Dan weet je ongetwijfeld dat hondeneigenaren zelf net zulke merkwaardige beestjes zijn als hun viervoeters. Ze hebben vaak alles over voor hun trouwe viervoeter. Soms zelfs een plekje in hun eigen bed. Phatfour heeft een briljante ‘accessoire’ ontwikkeld voor de elektrische fiets waar zowel hondenbaasje als hond spontaan van begint te kwispelen.

De Nederlandse e-bike fabrikant Phatfour heeft een zijspan ontwikkeld voor aan de elektrische fiets. Het nieuwe product heeft één wiel en genoeg ruimte voor een labrador, kind of grote tas boodschappen.

Sidecar: praktisch en stijlvol

Het concept van een zijspan is niet nieuw. Het concept van een zijspan aan de fiets is wel nieuw. Wat we al wel kennen zijn de karretjes voor kinderen en honden die achter de fiets worden gemonteerd. Deze karretjes zijn handig, maar niet echt gezellig. Je kunt je kind of de hond namelijk niet zien wanneer die in een karretje achter de fiets aan rollen. Phatfour’s zijspan met de naam ‘Sidecar’ brengt daar verandering in.

Sidecar is een zijspan voor de hond. Het is ook een zijspan voor je kind of een boodschappentas ter grootte van een hond of kind. Op Phatfour’s website is te lezen dat er ruim een jaar is gewerkt aan diverse demo modellen. Het resultaat mag er zeker zijn. Zelfs wij willen een ritje maken in deze zijspan.

Phatfour sidecar elektrische fiets
Sidecar aan een Phatfour e-bike (Afbeelding: Phatfour)

Geschikt voor de elektrische fietsen van Phatfour

Phatfour’s Sidecar kan aan iedere elektrische fiets van Phatfour, zoals de FLB+ als FLS+ modellen, worden gekoppeld. De Sidecar is aan twee punten met de e-bike verbonden; bij het achterwiel en onder het voorspatbord. De koppelingen worden bij de zijspan geleverd. Net als een gebruiksaanwijzing over hoe je hem in elkaar moet zetten trouwens. Alleen de eerste 50 Sidecars worden namelijk geassembleerd geleverd. Vis je nest naast het net? Dan hopen we dat je de basis skill beheerst die ‘een gebruiksaanwijzing lezen’ heet.

E-bikes van Phatfour ook zonder zijspan subliem

Deze Sidecar is speciaal ontwikkeld voor de elektrische fietsen van Phatfour. Wie nog niet bekend is met de e-bikes van Phatfour raden we aan hun website snel te bekijken. Deze elektrische fietsen zijn tof. Heel tof. En met een zijspan eraan nog toffer. Daar is je hond en/of kind het ongewtijfeld mee eens. Al is de accu van de fiets misschien iets minder blij met dat extra gewicht. Extra gewicht betekent namelijk meer druk op de motor, die de accu vervolgens sneller leeg trekt. Gelukkig hebben de FLS+ en FLB+ modellen een stevige accu en motor die je niet snel in de steek laten.

sidecar Phatfour
Sidecar (Afbeelding: Phatfour)

Wie een elektrische fiets van Phatfour heeft kan daar binnenkort een Sidecar aan ‘hangen’. De eerste Sidecars worden vanaf 1 november geleverd, maar zijn nu al te pre-orderen voor 875,00 euro via de website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze elektrische fiets heeft niet alleen ruimte voor jou, maar ook je hond
Sluiten