Deze nieuwe Netflix-moordserie scoort ontzettend goede cijfers

Films & Series Jeroen Kraak 11 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Ben je fan van Scandinavische series, dan moet je deze nieuwe Netflix-serie zeker gaan kijken. Kan Kastanjemanden de nieuwe The Killing worden?

Kastanjemanden is sinds eind september op Netflix. Wellicht heb je nog niet van deze serie gehoord en dat is niet zo gek. Door de populariteit van Squid Game lijken alle andere nieuwe Netflix-series volledig ondergesneeuwd. Want hoewel Squid Game natuurlijk fantastisch is, zijn er nog veel meer goede producties uitgekomen.

Kastanjemanden op Netflix

Afgelopen weekend hadden we het nog over Maid, maar er zijn nog meer pareltjes op Netflix. Kastanjemanden is er zo een. Recensenten en publiek zijn unaniem enthousiast over de nieuwe Deense thriller op de streamingdienst. Zo scoort de titel een 8,0 op IMDb en op internet zijn de verschillende recensenten lovend over de nieuwe serie.

Kastanjemanden is eigenlijk precies wat je van een Scandinavische thriller verwacht. De serie zit vol spanning en mysterie en hoopt zich te voegen bij een rijtje van andere topseries uit Scandinavië zoals The Bridge, Borgen en Forbrydelsen. De nieuwe Netflix-serie begint met een vrouw die vermoord is in een speeltuin. Er zijn twee opvallende zaken. Zo mist de vrouw een hand en boven haar hangt een klein poppetje dat gemaakt is van kastanjes.

Het houdt niet op die moord alleen. Een jaar eerder is een dochter van een politica vermist. De zaken lijken met elkaar te maken te hebben, maar wie zit er nu precies achter?

Een typische Scandinavische thriller

Naast de zaken en de moordenaar is er ook veel aandacht voor het menselijk aspect in deze Netflix-serie. We zien hoe ze reageren op het verliezen van een kind. Ook is er natuurlijk aandacht voor de politiek rond de zaak. Dit alles zorgt voor een mix tussen een donkere thriller en een groot mysterie. Eigenlijk alles wat je van een Scandinavische productie verwacht.

Dat deze serie goed scoort is dan ook niet echt een verrassing. Kasanjemanden is bedacht door Søren Sveistrup die ook verantwoordelijk is van The Killing. Het is dan ook niet raar dat je wellicht wat overeenkomsten ziet. Je kunt de serie nu zelf checken, want hij staat gewoon op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen