De nieuwe VanMoof V is een e-bike met een topsnelheid van 50 km/u

Elektrische fietsen Mark Hofman 12 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

VanMoof, het populaire Nederlandse e-bike merk, heeft vandaag misschien wel zijn meest imposante model aangekondigd. Althans, voor echte snelheidsduivels dan. Deze nieuwe elektrische fiets heeft namelijk een topsnelheid van 50 kilometer per uur.

Volgens het bedrijf zelf is deze elektrische fiets sneller, soepeler en slimmer dan welk model dan ook. Al krijg je bij de kassa dan ook een rekening in je gezicht gedrukt die daar helemaal bij past. Goed, tijd om je wat meer over de fiets te vertellen.

De snelste elektrische fiets van VanMoof

Sneller, slimmer en soepeler dan ooit: dat is wat de nieuwe VanMoof V in een notendop is. Voor een prijskaartje van €3498 misschien ook wel iets wat je mag verwachten. Al moet ik eerlijk zeggen dat de fiets, nu ik vandaag voor het eerst kennis heb mogen maken, best wel indruk op me maakt.

De VanMoof V heeft zoals gezegd een topsnelheid van 50 kilometer per uur en is daarmee sneller dan welke e-bike van het bedrijf dan ook. Dat komt onder andere door de tweewielaandrijving die voor extra kracht en acceleratie weet te zorgen. Je vliegt dus als het waren over het wegdek, maar zit dan nog wel relaxed op je elektrische fiets. Althans, dat is wat VanMoof zelf zegt.

VanMoof V elektrische fiets
Dé fiets van 2022? (Afbeelding: VanMoof)

Mede dankzij de geïntegreerde snelheidsinstellingen en de dikke banden van de fiets moet jij zorgeloos kunnen rijden. Daarbij is de VanMoof V voorzien van een robuust frame voor een extra stukje veiligheid en moeten de voor- en achtervering ervoor zorgen dat je niet als een gek over veiligheidsdrempels vliegt. Zou wat zijn, hey.

Een slimme elektrische fiets

De VanMoof V is overigens niet alleen een snelle en comfortabele elektrische fiets, maar ook zeker een slimme. Iets dat het model eigenlijk ook wel uitstraalt. De V ziet eruit als de fiets van de toekomst en daarom zijn de bijbehorende functionaliteiten daar ook helemaal op gericht.

Zo is de elektrische fiets onder andere voorzien van een Turbo Boost-functionaliteit, voor onmiddellijke acceleratie. Je ontgrendelt de fiets, zonder sleutel, met behulp van Kick Lock en beveiligt hem met de ingebouwde Theft Defense om boefjes af te schrikken.

VanMoof V elektrische fiets
Strak in de lak (Afbeelding: VanMoof)

Nog niet alle details van de fiets zijn 100% bekend, maar dat zal in de loop der tijd langzaam maar zeker komen. De VanMoof V moet eind 2022 geleverd kunnen worden.

VanMoof: Nederlands trots

Het Nederlandse VanMoof is natuurlijk wel een beetje een nationale trots te noemen. De fietsen zijn zeker niet goedkoop en het ontwerp moet je liggen, maar je kunt niet ontkennen dat het goede producten zijn. Al helemaal niet als je bedenkt dat het bedrijf, dat in 2009 door Taco en Ties Carlier is opgericht, inmiddels internationaal een begrip is.

VanMoof’s handige powerbank: zo goed is deze nieuwe gadget

In 2021 is het merk onder andere aanwezig in Berlijn, Londen, New York, Parijs, San Francisco, Seattle (Go Hawks!) en Tokio. Oh, en natuurlijk in onze eigen hoofdstad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen