VanMoof’s handige powerbank: zo goed is deze nieuwe gadget

Elektrische fietsen Mark Hofman 8 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Een elektrische fiets van VanMoof maakt al snel indruk. De modellen zijn snel, voorzien van toffe functionaliteiten en zien er uiterst stijlvol uit. Toch is er altijd ruimte voor verbetering en daar lijkt het bedrijf zelf ook wat voor te voelen.

Kort geleden introduceerde het bedrijf twee nieuwe handige toevoegingen. Zo is de elektrische fiets nu te gebruiken met het Zoek Mijn-netwerk van Apple én kondigde het een heuse powerbank aan. Maar hoe goed zijn de twee in de praktijk? Wij zochten het voor je uit!

VanMoof powerbank: een uitstekende toevoeging

Er zijn veel mensen met een VanMoof die hun fiets gewoon thuis op kunnen laden. Al geldt dit helaas niet voor iedereen. Voor mensen die in een appartement wonen is het bijvoorbeeld niet zo makkelijk om een elektrische fiets de woonkamer in te slepen. De accu van de VanMoof fietsen zit in het frame verwerkt, dus is het niet mogelijk om deze los te koppelen en apart mee te nemen. Tja, en wat doe je aan een probleem die je zelf veroorzaakt? Die los je op door middel van een aparte gadget!

De powerbank zorgt er niet allen voor dat je genoeg actieradius hebt om een hele lange tocht te maken, maar wordt meer gezien als tussenoplossing. Binnen drie uur is hij helemaal vol en kan jij 100 kilometer extra fietsen op je elektrische fiets. Iets dat in de praktijk erg makkelijk werkt. Je haalt de powerbank van het slot, haalt de stekker uit je VanMoof en hangt het apparaat aan het stroom. Ben je klaar? Dan monteer je het apparaat weer op de fiets, sluit je hem aan en ben je ready to go.

Je vraagt je misschien af: waarom heeft VanMoof dan niet eerder voor een losse accu gekozen? En het antwoord is eigenlijk vrij simpel: het ziet er niet uit. Het bedrijf zegt zelf dat het strakke ontwerp van de fiets blijft, maar de grote zwarte powerbank weet de show helaas toch wel te stelen. Helaas op negatieve wijze. Persoonlijk vind ik het erg jammer, want de VanMoofs zijn toch wel de tofste e-bikes die je op de weg ziet.

De prijs voor een aantal extra kilometers is overigens ook niet mals. De Powerbank tik je op de kop voor €348.

Nooit meer je elektrische fiets kwijt

De nieuwe powerbank is niet het enige wat vernieuwd is aan de VanMoof S3 en X3-modellen. De elektrische fietsen zijn namelijk nu ook terug te vinden in ze Zoek Mijn-applicatie van je iPhone. Erg handig, want buiten het feit dat jij je elektrische fiets niet meer kwijt hoeft te raken is dit ook een uitstekende manier om je gejatte fiets weer terug te winnen. VanMoof staat hier al een beetje bekend om, maar nu kun jij ook zelf aan de slag gaan.

Door de elektrische fiets in de Zoek Mijn-app te zetten is het mogelijk om ernaar toe te navigeren. Erg makkelijk als je even niet meer weet waar je hem gelaten hebt. Daarnaast is het ook mogelijk om de fiets een geluidje af te laten spelen, zodat je hem ook sneller kunt vinden. Ben jij je VanMoof kwijt, dan zet je het apparaat in de Lost Mode. Hierdoor is het voor andere gebruikers mogelijk om de rechtmatige eigenaar van de verloren fiets te vinden. Zo duikt de fiets op in het scherm van andere mensen met een apparaat van Apple en kunnen ze, met één druk op de knop, de gegevens van de eigenaar binnenhalen.

In de ideale situatie krijg jij je fiets dan weer netjes terug, in de iets minder ideale situatie raak jij je fiets net iets meer kwijt dan hij in eerste instantie misschien was. Al met al is de heerlijke elektrische fiets is weer een beetje beter geworden. Geen wereld van verschil, geen gigantisch goede deal, maar zeker wel handig voor de liefhebbers!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen