Beosound Emerge: 5 dingen die je echt moet weten over dit dure boek

Smart Home Mark Hofman 9 mei 2021
Leestijd: 5 minuten

De Beosound Emerge is het duurste boek dat wij ooit in onze handen hebben gehad. Al is dit natuurlijk geen boek, maar een speaker die op die manier ontworpen is. Alleen wat heb je er precies aan?

In dit artikel zetten we vijf dingen op een rij die jij moet weten over deze bijzondere speaker van Bang & Olufsen. Geen zin om te lezen? Check dan gerust de video hierboven!

Op de hoogte blijven van al onze video’s? Check dan ook zeker even onze YouTube-pagina!

Beosound Emerge: 5 dingen die je moet weten

Bang & Olufsen is een audiomerk dat zeker niet alleen bekendstaat om zijn hoogstaande audiokwaliteit. Het bedrijf stopt namelijk ook ontzettend veel werk in het ontwerp, waardoor de producten ten alle tijden opvallen. Zo ook de gloednieuwe Beosound Emerge!

Deze nieuwe speaker is ontworpen als een boek, biedt hoogstaande geluidkwaliteit en kost je €599. In dit artikel, en de bovenstaande video, vertel ik je vijf dingen die je echt over deze bijzondere speaker moet weten!

Bang & Olufsen vult je boekenkast met opvallende nieuwe speaker

#1 Besound Emerge: Ontworpen als een boek

De Beosound Emerge is door Bang & Olufsen voorzien van een kenmerkend ontwerp. Waar voorganger Beosound Level het ontwerp had van een oude VCR, lijkt dit apparaat op een boek. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat het gouden model, of moet ik zeggen het Gold Tone Light Oak-model, er iets meer van weg heeft. Ondanks het feit dat de Black Anthracite er iets meer uitziet als een stijlvolle router, oogt het apparaat nog steeds er fraai. Zo is hij compact gebouwt en past hij in menig boekenkast, maar staat hij ook strak op je keukentafel, bureau of nachtkastje.

Via de bedieningsknoppen bovenop is het mogelijk om de muziek te regelen. Via de grote ronde cirkel zet je de muziek op pauze, speel je hem af, ga je naar het volgende of vorige nummer en bedien je het volume. Daaronder activeer je de virtuele assistent of schakel je het apparaat over op Bluetooth. Via de knopjes aan de onderkant is het mogelijk om voorinstellingen te activeren voor je Google Assistent, maar daar later meer over!

Al met al ziet de Beosound Emerge er superstrak uit en is hij makkelijk in gebruik. Een dikke plus dus!

Beosound Emerge Review
Het slimme boek in de kast (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 Geluidkwaliteit is goed

De Beosound Emerge ziet er niet alleen goed uit, maar lijkt ook een goede geluidskwaliteit te bieden. Voor de geïnteresseerden zet ik even de specificaties op een rij. De Bang & Olufsen speaker bestaat uit:

  • 37mm mid-range driver
  • 14mm tweeter
  • 100mm woofer

Deze dunne speaker bezorgt volgens B&O een full-range sound experience. In de praktijk merk je daar ook zeker wat van en zal het geluid zo’n 80% van de mensen niet tegenstaan. Maar de echte audiofielen gaan hier waarschijnlijk niet mega lekker op. Persoonlijk vind ik dat de bas, ondanks de mogelijkheid om deze in te perken, best wel snel de overhand neemt. De middentonen vallen daar nogal snel bij weg en dat is best wel zonde. Er zijn genoeg mogelijkheden om de speaker naar eigen wens in te stellen en met dit ding in je woonkamer zit je eigenlijk gebakken. Maar om nu te zeggen dat ik voor minimaal €599 onder de indruk ben…ja, dat niet echt!

De geluidkwaliteit is gewoon goed, niets meer, niets minder.

#3 Genoeg functionaliteiten

Bang & Olufsen zorgen er in ieder geval voor dat je over genoeg functionaliteiten beschikt. Zo is de speaker onder andere voorzien van AirPlay 2-ondersteuning, is hij te gebruiken met een Wi-Fi verbinding en is het ook gewoon mogelijk om hem als Bluetooth-speaker te gebruiken. De ondersteuning van Google Assistent is overigens ook een fijne. Het is bijvoorbeeld mogelijk om op die manier de hele speaker met je stem te bedienen. Je kiest je favoriete nummer, krijgt meer informatie over nieuwe ontdekkingen en nog heel veel meer. Daarnaast is het ook mogelijk om gewoon de standaard Assistant-activiteiten te doen. Ze kan dus je dag inplannen, vertellen hoe het weer is (waarschijnlijk kut) en een mopje vertellen. Want die zijn zo…leuk!

Beosound Emerge Review
Bediening van bovenaf! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Dankzij de vier knoppen aan de onderkant, en de bijpassende app, is het dus ook mogelijk om snel bij je favorieten te komen. Zo is het mogelijk om er bijvoorbeeld radiostations aan te koppelen via B&O Radio, om snel te kunnen genieten. Erg handig! Verder beschikt de speaker over Active Room Compensation om de juiste instellingen voor je locatie te vinden en maak je gebruik van Beolink. Op deze manier staan al je speakers van B&O in verbinding en dat is best wel fijn!

#4 Pittig prijskaartje voor de Beosound Emerge

Wat overigens minder fijn zal zijn is de bankafschrift die gepaard gaat met de aanschaf van deze speaker. De Beosound Emerge heeft een adviesprijs van €599. Ga je voor het fantastische gouden…ik bedoel Gold Tone Light Oak model, dan betaal je €749. Wie voor Bang & Olufsen gaat weet dat er een premium product in huis gehaald wordt en dat daar een pittig prijskaartje mee gepaard gaat. Verwacht dan ook op veel gebieden klasse, maar niet de allerbeste deal.

#5 Volledig in te stellen met bijpassende app

Ik heb hem nu al een paar keer benoemd, maar nog niets over gezegd: de Bang & Olufsen app! Via deze weg is het mogelijk om optimaal gebruik te maken van de Beosound Emerge. Ten eerste is de speaker in te stellen via deze weg. Je maakt een account aan, verbind met je wifi en koppelt de speaker aan je Google Home-app. Daarnaast is het mogelijk om het geluid te optimaliseren, Bang & Olufsen Radio aan te zetten of de equalizer te regelen. Handig!

Beosound Emerge Review
Staat prachtig! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen