Dit zijn de 9 slechtste films ooit gemaakt volgens IMDb

Films & Series Jeroen Kraak 9 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

Welke films kun je beter vermijden tenzij je echt iets slechts wil zien? Wij zetten ze speciaal op een rijtje zodat jij ze (niet) kunt missen.

Niets is verschrikkelijker dan twee uur spenderen aan het kijken van een slechte film. Het is natuurlijk tijd die je nooit meer in je leven gaat terugkrijgen. Soms is het echter genieten als je jezelf er puur op instelt. Wij zetten ze voor jou op een rijtje. Zo kun je zelf zien welke films je moet vermijden, of juist toch een keer wil zien. Deze titels hebben de slechtste scores op filmsite IMDb.

De slechtste films volgens IMDb:

9. House of the Dead – 2,0

Als je alleen de beschrijving leest weet je dat dit een enorme clichéfilm is: een groep studenten gaan naar een mysterieus eiland om te feesten. Het wordt echter overgenomen door bloeddorstige zombies. Desondanks wist de film twee awards in de wacht te slepen. Eentje is echter een Chainsaw Award voor slechtste film. Wat nog erger is, is dat de gemiddelde metascore van recensenten op 1,5 ligt. Pijnlijk!

8. Kod Adi K.O.Z. – 2,0

Dit is de meest recente film in de lijst. Dat het laag scoort is niet zo raar, want deze Turkse film is een propagandastukje van president Erdogan en gefinancierd door zijn partij. Het bood de film zelfs gratis aan in bioscopen. Het laat zien hoe de regering omging met een corruptieschandaal. “IMDb, geef alsjeblieft de optie 0 sterren,” schrijft een gebruiker van het platform bij de film.

7. Manos: The Hands of Fate – 1,9

Dit is de oudste film uit onze lijst. Het gaat over een familie die verdwaald raakt op de weg. Daarbij vallen ze in handen van een sekte die onder de leiding staat van een enge meester en zijn dienaar Torgo. “Sommige films zijn zo slecht dat ze goed zijn. Ze zijn grappig, vermakelijk of op zijn minst interessant. Er zijn echter weinig films die zo vreselijk zijn dat je zelfs fysieke pijn voelt. Je moet ze als het ware verdragen. Dit is de moeder van dat soort films,” schrijft een kijker.

6. The Hottie & the Nottie – 1,9

Ja, de titel zegt eigenlijk genoeg. Zelfs op bezoek gaan bij je schoonmoeder is leuker dan het kijken van deze film. The Hottie & the Nottie gaat over een vrouw die alleen op een date gaat met een man als hij iemand voor haar onaantrekkelijke vriendin kan vinden. De hoofdrol is voor Paris Hilton, die daarvoor de prijs van slechtste actrice van het decennium won. Bij de Women Film Cirtics Circle Award kreeg het een plaats in de Hall of Shame en ook won het een Golden Trailer voor de Trashiest Trailer.

5. Superbabies: Baby Geniuses 2 – 1,9

Als je twijfelt of je kinderen wil met je partner, dan wil je ze na deze film niet meer. Deze verschrikkelijk slechte titel is het allerbeste voorbehoedsmiddel dat er is. De film gaat over een groep slimme pratende baby’s die zich bevinden in een experiment van een mediamagnaat om de code van babypraat te ontcijferen. Toch is er iets opmerkelijks aan de hand. De film krijgt zeer veel tienen op IMDb met heel bijdehand commentaar. “Zwaargewicht van onze generatie” en “een onbegrepen meesterwerk” zijn een aantal comments. Ondanks deze beoordelingen bungelt Superbabies onderaan.

4. Disaster Movie – 1,9

Ja, de titel beschrijft de film al, het is een enorme ramp! In de loop van een avond wordt een nietsvermoedende groep van twintigers gebombardeerd door een reeks natuurrampen en catastrofale gebeurtenissen. Het won een Golden Schmoes voor slechtste film van het jaar 2008. De hoofdrol is voor Carmen Electra.

3. Pledge This! 1,8

Oei pijnlijk, Paris Hilton staat voor de tweede keer in deze lijst. Dit keer voor de film Pledge This! Voor deze titel wint ze overigens geen award. Net zoals The Hottie & The Nottie is ook dit verhaal niet al te diepgaand: een knappe presidente van een studentenvereniging nodigt een groep onconventionele eerstejaarsstudenten uit die acceptatie zoeken.

2. Birdemic: Shock and Terror – 1,8

Dat horrorfilms regelmatig slecht scoren blijkt wel uit Birdemic. Het is alweer de derde in ons lijstje. Deze film is echt een heel slechte kopie van Alfred Hitchcock’s The Birds. Een zwerm vogels houdt huis in het rustige plaatsje Hald Moon Bay. Twee inwoners kunnen terugvechten, maar overleven ze het ook?

1. Saving Christmas – 1,4

Goed, we weten dat kerstfilms meestal slecht zijn, maar zo erg verschrikkelijk? Kirk Cameron kreeg het voor elkaar. De film won vier Razzie Awards in 2015: die van slechtste film, slechtste acteur, slechtste acteerwerk en een speciale Worst Screen Combo. Die laatste is voor hoofdrolspeler Kirk Cameron en zijn ego. De film gaat over het kerstfeest van de acteur dat hapert dankzij zijn cynische zwager. Kirk Cameron probeert hem re redden door hem te laten zien dat Jezus een cruciaal onderdeel blijft van deze over gecommercialiseerde feestdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen