Elektrische auto: indrukwekkende zelfgebouwde mini-Jeep steelt de show

Elektrische auto's Lisanne Beijen 9 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Zelf een elektrische auto bouwen? Natuurlijk. Je wilt een Jeep zei je? Geen probleem. Een man uit de Indiase staat Kerala, genaamd Shakir, werd onlangs beroemd op het internet met zijn zelfgebouwde elektrische mini Jeep SUV.

Het elektrische voertuig is een replica van een oude Willys Jeep; de eerste auto met vierwielaandrijving ter wereld. Deze auto werd iconisch maar wat ons betreft is de mini uitvoering die Shakir zelf bouwde ook iconisch.

Elektrische mini-Jeep voor mini mensen

Wie de foto’s van deze Jeep bekijkt constateert waarschijnlijk snel dat de elektrische auto wat aan de kleine kant is voor volwassenen. Dat klopt; Shakir bouwde de mini-Jeep namelijk voor zijn zoon. In totaal biedt de auto plek een zes kinderen. Al passen er ook, met een beetje proppen en wilskracht, twee (kleine) volwassenen in.

Wees niet bang, deze kleine elektrische ‘Jeep’ is geen gevaar op de weg met een kind achter het stuur. Tenminste, dat hopen we. Shakir voorzag de elektrische auto met een oude 1 kW elektrische motor van een scooter. Hierdoor heeft de mini-Jeep een actieradius van zo’n 60 tot 70 kilometer.

Naast de elektrische motor heeft deze mini-Jeep nog een paar toffe features. Wat dacht je van een softtop die je eraf kunt halen, werkende verlichting, stuurbekrachtiging en een versnellingsbak. Shakir heeft zijn zoontje ongetwijfeld geleerd hoe te schakelen en zijn unieke elektrische auto veilig van A naar B te rijden.

mini Jeep DIY elektrische auto
DIY elektrische mini-Jeep (Afbeelding: Cartoq)

DIY elektrische auto gebouwd in een jaar

Deze DIY elektrische auto is niet nieuw. De bouw van de kleine Jeep werd ongeveer zes jaar geleden afgerond na een jaar aan de auto te hebben gewerkt. Op de momenten dat Shakir niet voor zijn werk in Quatar moest zijn sleutelde hij aan dit DIY-project. Hij bouwde het volledige geraamte van de auto in zijn eigen huis terwijl het de metalen platen die de buitenkant van de auto vormen werden gebouwd door een lokale werkplaats.

De kosten van dit kleine racemonster? Zo’n ₹ 1.75 lakh, dat is omgerekend net iets minder dan 2000 euro. Dat is een aardig prijskaartje voor ‘speelgoed’ voor zijn zoontje maar het resultaat mag er absoluut zijn.

Benieuwd naar beelden van het elektrische beestje? Scroll door de video hieronder om een beter beeld te krijgen van dit briljante project.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen