Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 10 okt 2021

Deze nieuwe Netflix-productie scoort beter dan Squid Game

Iedereen praat nu over Squid Game op Netflix, maar ook een andere serie is ontzettend populair. Dat is zeker niet onterecht!

Je hebt Squid Game vast al gezien, maar dat betekent zeker niet dat je Netflix hebt uitgespeeld. Er staat nog veel meer goeds op de streamingdienst. Vooral de nummer 2 in de populariteitslijst weet echt hoge ogen te scoren bij zowel fans en critici. We hebben het natuurlijk over Maid.

Maid en Squid Game hebben overeenkomsten

Maid is sinds 1 oktober te zien op Netflix. Het is een totaal ander genre dan Squid Game maar er zijn wel degelijk ook overeenkomsten. Maid is een dramaserie over een jonge vrouw die haar gewelddadige relatie ontvlucht. Om haar kind een goed leven te geven werkt ze als schoonmaakster in verschillende huizen. Bovendien moet ze ook het gevecht aan met haar ex om haar kinderen.

Net zoals Squid Game stelt deze serie een maatschappelijk probleem aan de kaak. Waarbij de Koreaanse serie het vooral over armoede heeft, gaat deze titel over huiselijk geweld. Natuurlijk is de stijl ook wat anders en hoef je bij Maid niet zoveel bloed te verwachten.

Hoge cijfers

Natuurlijk weet je waarschijnlijk dat de Koreaanse productie een van de populairste series ooit is op Netflix. Waarschijnlijk heb je ‘m ook al in een ruk uitgekeken zoals de hele wereld dat doet. Op dat gebied verslaat Maid de titel natuurlijk niet. Dat doet het wel op ander vlak.

Squid Game: 10 geniale easter eggs die alle gebeurtenissen al voorspelden

Laten we beginnen met Rotten Tomatoes. Maid scoort daarop 96 procent. Terwijl Squid Game het met 95 procent doet. Goed, dat is een kleine overwinning, maar het valt wel in het voordeel uit voor Maid. Hetzelfde geldt voor IMDb. Daar pakt een gemiddelde score van 8,6 bij het publiek. Voor de Koreaanse serie is dit een 8,3.

Natuurlijk maakt het niet veel uit en is het geen echt wedstrijdje. Wij zeggen alleen dat je zowel Squid Game als Maid moet gaan checken als je wat vrije tijd over hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze nieuwe Netflix-productie scoort beter dan Squid Game
Sluiten