Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 6 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Waarom is Squid Game voor Netflix zo’n groot succes?

Squid Game is de grote hit op Netflix dit moment. Maar hoe komt het uit het niets en is het wel echt een goede serie? Wij vertellen het je.

Squid Game is sinds half september te zien op Netflix. Hoewel de serie Koreaans is weet het de hele wereld te boeien. De streamingdienst leek het succes zelf niet aan te zien komen, aangezien het niet vooraf groot adverteerde zoals het met andere titels wel deed. Waar kom dit succes vandaan?

Korea scoort

De Koreaanse cultuur weet steeds meer voet aan de grond te krijgen in het Westen. Misschien wel het beste voorbeeld is K-Pop. De band BTS scoort wereldwijd hits en is ontzettend populair. Ook de Koreaanse filmindustrie is erg in opkomst. Wat te denken van de film Parasite. Het wist in 2020 een Oscar te winnen voor beste film. Nu weet ook Squid Game uit het niets te verrassen.

Squid Game Netflix
Tijd voor het spel van je leven (Afbeelding: Netflix)

Squid Game niet uniek

Toch is het concept van Squid Game niet nieuw. Er waren natuurlijk al films als The Hunger Games en Battle Royale die ongeveer hetzelfde concept bevatten. Goed, die films zijn al langer geleden, maar toch lijkt het genre op dit moment weer in te zijn. Dat komt door verschillende games die de laatste tijd zijn uitgekomen. Battle Royale-games zijn nog steeds erg in. Wat te denken van Fortnite en Call of Duty Warzone. Net zoals bij Squid Game starten tig spelers het spel en valt iedereen om de beurt af. Uiteindelijk blijft er een over.

Squid Game: 10 geniale easter eggs die alle gebeurtenissen al voorspelden

Een game die daar erg veel van weg heeft is Fall Guys. Spelers spelen samen minigames, waarbij er elke ronde mensen afvallen. Uiteindelijk is er een winnaar. Het doet ook weer een beetje denken aan de show Takeshi Castle wat vroeger een hit was.

Goed en slecht

Goed, terug naar Squid Game zelf. De serie weet enorm te verrassen. Er zitten zowel goede als slechte dingen in. Het verhaal zelf lijkt niet altijd heel goed uitgewerkt. Je mis bij een aantal personen net wat te veel achtergrond, terwijl het hoofdpersonage misschien te veel aandacht krijgt.

Wow: Squid Game was voor Netflix-debuut al tien jaar in productie

Maar goed, Squid Game heeft ook genoeg geniale momenten. Sterker nog, het heeft een van de beste afleveringen die ooit in een serie te zien zijn. Daarnaast is de spanningsboog fantastisch en heeft het geweldige acteurs. Ook is net zoals Game of Thrones bang om personen dood te laten gaan, en weet het soms erg cru en oneerlijk te zijn. Er zijn dan ook veel verrassingen in de series.

Squid Game is een echte mustwatch die je ook echt moet beleven. De grote vraag is of het tweede seizoen ook echt zo kan boeien als het eerste. Het zal in ieder geval een moeilijke taak worden voor de makers om opnieuw te verrassen. Tot die tijd kunnen we in ieder geval blijven genieten van de titel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!