Squid Game: 10 geniale easter eggs die alle gebeurtenissen al voorspelden

Films & Series Mark Hofman 6 okt 2021
Leestijd: 7 minuten

Sinds de lancering op 17 september is de hele wereld in de ban van Squid Game. Deze bizarre Koreaanse Netflix-productie gaat door het dak en weet hele huishoudens aan de buis te kluisteren. Zo ook het huishouden van onder getekende.

Ik heb de afgelopen week vol verbazing beleefd. Enerzijds om hetgeen dat zich voor mijn neus op het televisiescherm afspeelde. Anderzijds om hoe ik persoonlijk reageerde op die bizarre taferelen en alleen maar meer wilde. Sinds ik de hele serie heb afgekeken kan ik simpelweg niet meer stoppen met nadenken over Squid Game. En zo kwam ik dus ook een hoop interessante Easter Eggs tegen. Easter Eggs die ik met alle liefde met je deel.

⚠️PAS OP: GIGANTISCHE SPOILERS!⚠️

Squid Game: 5 opvallende easter eggs

In Squid Game zien we 456 mensen die de wanhoop nabij zijn en de laatste kans van hun leven krijgen. Door het spelen van Koreaanse kinderspelletjes maken ze kans op een gigantisch geldbedrag. Iedere ronde worden deelnemers geëlimineerd, zodat er uiteindelijk twee spelers overblijven.

Het concept van de Netflix-serie klinkt simpel, maar het doet echt iets met je. Zo krijg je te maken met een hoop schokkende momenten en zie je onthullingen die je misschien niet verwacht had. Al helemaal wanneer je toegekomen bent aan de allerlaatste aflevering. Maar zijn die onthullingen eigenlijk wel zo onverwachts of hadden we ze allang aan kunnen zien komen?

Squid Game Netflix
De serie (Afbeelding: Netflix)

Het mooie aan Squid Game is dat het laatste vooral geldt. De serie zit vol met prachtige easter eggs waardoor je eigenlijk gedurende de serie al kan weten hoe het verhaal zich ontplooit. Ik zet 10 van deze easter eggs voor je op een rij.

🚨PAS OP: GIGANTISCHE SPOILERS!🚨

#1 Gi-Hun’s cadeau voorspelde alles

De doodskisten die gebruikt werden om geëlimineerde deelnemers weg te voeren kwamen je misschien al bekend voor. Ze zijn namelijk ontworpen als het cadeautje die Gi-Hun in de eerste aflevering aan zijn dochtertje geeft. Een cadeautje dat meer zegt over wat er gaat gebeuren dan je op dat moment weet.

De verpakking staat symbool voor hoe de spelers het veld (dood) verlaten, het geweer voor de manier waarop dat gebeurt en het vlammetje voor wat er met ze gebeurt nadat ze gestorven zijn.

Squid Game Easter Egg
Dit zegt meer dan je denkt (Afbeelding: Netflix)

#2 Het eerste spel als wachtwoord

Niet alleen deelnemers, maar ook kijkers van Squid Game hebben regelmatig in spanning afgewacht wat het volgende spel nu precies zal zijn. Al waren er wel een aantal manieren om dat van tevoren al te weten. Beginnend bij de eerste aflevering waarin het spel Rood licht, groen licht de deelnemers doet realiseren waar ze in beland zijn.

Wanneer Seong Gi-hun opgehaald wordt door het busje om naar Squid Game toe te gaan, wordt hem om een wachtwoord gevraagd. “Rood licht, groen licht. Dat is het wachtwoord’, was zijn antwoord.

#3 Squid Game spellen vanaf aflevering 1 te zien

Naast het wachtwoord dat Seong Gi-hun geeft in de eerste aflevering, was er ook een tweede manier om de spellen vooraf al te ontdekken. Al wordt dat eigenlijk pas in de laatste aflevering duidelijk, wanneer er nog drie spelers overblijven.

In de hal waar alle bedden staan zijn namelijk muurtekeningen te vinden. Daarop is te zien welke spellen Squid Game allemaal in petto heeft. Een goede blik om de bedden heen en de deelnemers hadden al kunnen weten wat ze te wachten stond.

Squid Game Easter Egg
Je had het kunnen weten! (Afbeelding: Netflix)

#4 The Frontman al eerder onthuld

Ondanks het feit dat het gezicht van The Frontman pas in één van de laatste afleveringen onthuld. Voor mensen in het westen misschien niet zo’n schok, maar voor mensen uit Azië wel. Onder het masker zat niemand minder dan Lee Byung-hun: één van de bekendste acteurs uit Zuid-Korea. En laat Ji-yeong die naam nu precies tijdens het knikkerspel hebben uitgesproken.

In aflevering zes zegt Ji-yeong dat Sae-byeok naar de Malediven moet gaan. “Heb je die film met Lee Byung-hun niet gezien”, vraagt ze. Een verwijzing naar de acteur die daadwerkelijk in de serie te zien is.

#5 We wisten hoe ze zouden sterven

Dat veel mensen in Squid Game zouden sterven, dat stond vanaf het begin al vast. Al was het natuurlijk wel de vraag welk personage ons op welk moment nu precies zou verlaten. En belangrijker nog: hoe? Een vraag die eigenlijk overbodig is, wanneer je aflevering twee nog een keer terug kijkt.

In die aflevering zien we Deok-su van een brug naar beneden springen, steelt Ali zelf het bezit van een ander, wil Sae-byeok iemand in zijn nek steken en krijgt Sang-woo een nat pak na een zelfmoord poging.

Squid Game Easter Egg
Dit komt bekend voor (Afbeelding: Netflix)

Gedurende het spel valt Deok-su in het brugspel zijn dood tegemoet, worden de knikkers van Ali gestolen, sterft Sae-byeok aan een steekwond in haar nek en overlijdt Sang-woo in de regen door zichzelf van het leven te beroven. Exact zoals we in die ene aflevering dus al te zien kregen.

Squid Game: 5 easter eggs die het einde al voorspelde

Wie het einde van Squid Game heeft gezien, heeft waarschijnlijk hetzelfde gevoeld als hoofdpersonage Gi-Hun. Het verraad van de oude man (Il-nam) kwam in iedere huiskamer als een keiharde klap binnen. Al helemaal, omdat we misschien wel een klein traantje hebben gelaten om zijn verlies in aflevering zes.

Maar wie echt goed heeft opgelet (ik in ieder geval niet) had de plottwist al lang aan zien komen.

#1 Er was geen speler 001

Wanneer Ji-ho op onderzoek uitgaat in het archief van The Frontman komt hij bij de spelerslijst van 2020 uit. Daarin staat alle informatie over de deelnemers van dat moment. Alleen wanneer hij de map openslaat begint de registratie bij speler 002 en niet bij 001. Logisch, want het leven van Il-nam is bij de organisatie bekend.

Squid Game Easter Egg
Waar is nummer 001? (Afbeelding: Netflix)

#2 Squid Game heeft al zijn favorieten

Als er één iemand aan het genieten is van alle spellen in de Squid Game dan is het speler 001 wel. Logisch, want Il-Nam heeft het spel dusdanig ontworpen dat al zijn favoriete kinderspellen gespeeld kunnen worden.

Dat is overigens ook de reden dat hij met het knikkerspel, in aflevering zes, zijn eigen buurtje herkent. Uiteindelijk komt hij dan ook terecht bij zijn oude woning. Dat kan natuurlijk geen toeval zijn. En dat was het uiteindelijk ook niet!

#3 Hij wordt niet gedetecteerd

Als één object uit Squid Game me de stuipen op het lijf jaagt dan is het wel de pop uit het Rood licht, groen licht spel. Alleen leek Il-nam, die echt te maken kreeg met de gigantische moordmachine, niet zo onder de indruk te zijn. Logisch. Naast het feit dat hij precies wist wanneer hij moest stoppen was hij ook in de luxe positie om überhaupt nooit gedetecteerd te worden.

Dat is ook te zien op het moment dat we door de ogen van de pop heen kijken. We zien bij alle deelnemers een groene gloed, maar niet bij de oude man. Daarnaast is ook de persoon naast hem in het groen te zien, terwijl deze toch aardig lijkt te bewegen.

Squid Game Easter Egg
Niet zo groen als de rest (Afbeelding: Netflix)

#4 Hij stopte de rellen

Op het moment dat de rellen uitbraken in de nacht, en de deelnemers elkaar van het leven beroofden, klom Il-nam op een stapel bedden en begon hij te schreeuwen. Hij riep bang te zijn en verzocht iedereen om te stoppen met de slachtpartij.

Iets waar The Frontman van onder de indruk leek te zijn. Hij zette vanaf dat moment de lampen aan en zorgde ervoor dat niemand meer gewond raakte. Wederom een duidelijk voorbeeld van wie al die tijd aan het hoofd van de organisatie stond.

#5 Zijn dood en lijk niet in beeld

Aflevering zes van Squid Game gaat als één van de meest emotionele televisiemomenten ooit de geschiedenisboeken in. Er zullen weinig mensen zijn die het echt droog hebben gehouden toen verschillende personages het lootje legde. Al helemaal toen de Il-nam zijn laatste knikker aan hoofdpersoon Gi-hun gaf en dat met zijn leven moest bekopen.

Het enige opvallende is dat de dood van speler 001 de enige is die niet in beeld werd gebracht. Vervolgens zien we Gi-hun huilend weglopen en krijgen we een bovenaanzicht van het hele speelveld te zien. Dat veld lag vol met lijken, maar dat van de oude man was nergens te vinden. We weten nu dan ook waarom.

Squid Game Easter Egg
Waar is 001? (Afbeelding: Netflix)

Squid Game: alles over de geniale Netflix-serie

Het mag duidelijk zijn: we zijn bij WANT stiekem een beetje verliefd geworden op Squid Game. Daarom houden we je met alle liefde op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de serie en zetten we lijstjes, zoals deze, voor je in elkaar.

Waarom deze Koreaanse man platgebeld wordt na Netflix’s Squid Game

Ben je nu benieuwd wat we je te bieden hebben? Check dan zeker even deze pagina op onze website!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen