Waarom deze Koreaanse man platgebeld wordt na Netflix’s Squid Game

Films & Series Jeroen Kraak 29 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Squid Game is de nieuwe hit van Netflix. Toch is niet iedereen blij met deze serie. Een Koreaanse man wordt nu platgebeld door fans van de serie.

Heb je Squid Game al gezien op Netflix? Het is de serie van dit moment. Hij staat in verschillende landen op plaats nummer 1 en Nederland is geen uitzondering. De serie scoort nu een 8,3 op IMDb en mag zich dus meten met andere grote knallers. Toch is er nu iets raars aan de hand met de serie.

Een bijzondere situatie in Squid Game

In Squid Game is er namelijk een telefoonnummer te zien. En wat doen nieuwsgierige Koreanen nu? Jawel, ze bellen dat nummer. Dat lijkt onschuldig, maar het nummer bestaat in dit geval echt. Het gevolg is dat een man nu tig telefoontjes krijgt van fans van de serie.

In de South China Morning Post doet een Koreaanse man die ergens in de 40 is zijn verhaal. De man die leeft in de Koreaanse provincie Gyeonggi krijgt elke dag 4.000! telefoontjes sinds dat de serie te zien is op Netflix. Eerst dacht hij nog dat het spam-telefoontjes waren, aangezien hij niet wist dat zijn nummer in Squid Game werd gebruikt. Hij kwam er pas achter toen een van de bellers het zei. In het interview laat de man vooral weten dat kinderen hem bellen en het begint al erg vroeg in de ochtend. Ze sturen hem ook berichten en foto’s.

Netflix weet het zeker: deze horror kan de populairste serie ooit worden!

Opvallende wending

Maar het verhaal gaat nu zelfs verder. Een presidentskandidaat in Zuid-Korea wil het telefoonnummer nu van de man kopen. Hij heeft er 100 miljoen won voor over, omgerekend 72.500 euro, laat hij weten in een Facebook-bericht. Het is niet duidelijk wat hij er precies mee wil, maar gezien de populariteit van Squid Game is het natuurlijk een ideale marketingtool.

Ondertussen is ook Squid Game-maker Netflix met de man in gesprek. Overigens lijkt de Koreaan het niet te willen verkopen aangezien hij het nummer al 10 jaar in bezit heeft. Bij een nieuw seizoen zal Netflix waarschijnlijk beter telefoonnummers checken voordat deze te zien zullen zijn.

Ben je zelf benieuwd naar Squid Game? De serie staat nu op Netflix. Gezien het succes is het niet de vraag of, maar juist wanneer een tweede seizoen komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen