Netflix deelt voor het eerst kijkcijfers van toptitels en… wow!

Pop-Culture Wesley Akkerman 28 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Normaliter geeft Netflix weinig informatie over kijkcijfers, maar nu maakt het bedrijf een uitzondering. Dit zijn de populairste titels die abonnees bekeken op de streamingdienst. Ook krijgen we te zien hoeveel uur die kijkers besteden aan het bekijken van de content. Er zijn nu dus twee toptienlijstjes beschikbaar.

De co-CEO en chief content officier, Ted Sarandos, laat tijdens de Code-conferentie tien films en series zijn die populair zijn. Abonnees hebben tenminste twee minuten besteed aan het bekijken van de content. Ook is het zo dat die twee minuten in de eerste 28 dagen na de aanvankelijk publicatie besteed zijn.

Netflix
Meest populaire films en series op Netflix (Afbeelding: Code)

Netflix deelt twee lijstjes

De meest populaire serie van dit moment is het eerste seizoen van Bridgerton. In totaal keken 82 miljoen accounts naar die serie. Lupin: Part 1 staat op plek twee, met 76 miljoen kijkers. Het eerste seizoen van The Witcher, waarvan het tweede seizoen in december verschijnt, heeft eveneens 76 miljoen kijkers.

Met 99 miljoen kijkers op zijn naam, heeft de film Extraction een nummer één positie gehaald. Op nummer twee staat de film Bird Box, met 89 miljoen kijkers op de teller. Spenser Confidential sluit de top drie af, met 85 miljoen abonnees die tenminste twee minuten van de film gekeken hebben.

Netflix
Meest populaire films en series op Netflix (Afbeelding: Code)

Bekeken uren per film of serie

Daarnaast laat Netflix ook weten aan welke films en series kijkers veel uren besteden. Bridgerton mag rekenen op 625 uur, La Casa de Papel: Part 4 op 619 uur en Stranger Things 3 op 582 uur. Bird Box is goed voor 282 uur, Extraction in totaal voor 231 uur en de film The Irishman voor zo’n 215 uur.

Tijdens zijn optreden bij de Code-conferentie, laat Sarandos weten dat Netflix in het vervolg transparanter wil zijn. Zo weet de markt meer waar het aan toe is en kunnen ook productiemaatschappijen wellicht betere keuzes maken. Check de screenshots voor de volledige toptienlijstjes van Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen