Wow: Squid Game was voor Netflix-debuut al tien jaar in productie

Films & Series Mark Hofman 4 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Squid Game is op dit moment hét succes van Netflix. De C0-CEO van de streamingdienst liet eerder zelfs al weten dat het de populairste serie ooit kan worden. Tot nu toe lijkt hij nog steeds gelijk te kunnen krijgen. Al is de voorspelling misschien minder indrukwekkend dan je in eerste instantie dacht.

Hwang Dong-hyuk, de regisseur van Squid Game, heeft vandaag namelijk een opvallende onthulling gedaan. Dat het verhaal van de serie in de smaak valt en goed in elkaar zit is namelijk niet heel erg gek. De serie is namelijk al meer dan een decennium “in productie”.

Squid Game al meer dan tien jaar oud

Nee, Squid Game is geen serie die al in 2011 is verschenen en nu pas op Netflix te zien is. Maar het is wel een verhaal dat inmiddels al meer dan een decennium bestaat. Althans, in het hoofd van zijn makers. Hwang Dong-hyuk laat in een interview met The Korean Times weten dat het script voor de serie al in 2009 klaar lag. Het idee voor Squid Game had hij al een jaar eerder, wat het verhaal inmiddels dus al 13 jaar oud maakt. Waarom zien we het fenomeen dan nu pas?

Volgens de regisseur heeft dat alles te maken met de vraag of het internationale publiek wel klaar was voor Squid Game. Zoals je misschien gezien en begrepen hebt is het verhaal van de serie, die Netflix volledig in zijn macht heeft, lichtelijk gewelddadig te noemen. “Het kon twee kanten opgaan: of het werd een gigantisch succes of een verschrikkelijke flop”, zo laat hij weten.

Het pareltje van Netflix

Dat geduld loont heeft Hwang Dong-hyuk wel bewezen. De Zuid-Koreaanse serie is namelijk een gigantische hit op Netflix. Niet alleen in het land van herkomst, maar ook internationaal. Het is echt zeer indrukwekkend te noemen dat de regisseur het juiste moment perfect heeft aangevoeld.

Waarom deze Koreaanse man platgebeld wordt na Netflix’s Squid Game

Met lovende kritieken en kijkcijfers waar Netflix ontzettend blij van woord kunnen we wel stellen dat Squid Game misschien wel dé serie van 2021 is. Wow. Just wow.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen